Oficial

Fostul ambasador al Moldovei la UE, numit consilier pe relații externe în echipa lui Igor Dodon

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a anunțat pe pagina sa de facebook că l-a numit pe Eugen Caras, fostul ambasador al republicii Moldova la UE, în funcția de consilier al Președintelui Republicii Moldova în domeniul politicii externe.

Igor Dodon a anunțat că a semnat decretul de numire a domnului Eugen Caras în funcția de consilier al Președintelui Republicii Moldova în domeniul politicii externe.

Am mulțumit domnului Ambasador pentru disponibilitatea de a activa în instituția prezidențială. Am apreciat înalt experiența lui Eugen Caras în domeniul diplomatic și potențialul de care dispune, fapt care m-a motivat să-i propun exercitarea funcției respective, a scris Președintele pe facebook.

Președintele a mai declarat că i-a comunicat diplomatului că preșidinția are o agendă de lucru foarte încărcată.

Având în vedere faptul că dl Caras a activat în calitate de şef al Misiunii Republicii Moldova pe lângă Uniunea Europeană, mi-am exprimat convingerea că această experiență va contribui la consolidarea relațiilor Republicii Moldova cu partenerii strategici și promovarea politicii externe echilibrate, conchide șeful statului.

Amintim că Eugen Caras a ocupat funcția de Ambasador, Şeful Misiunii Republicii Moldova pe lîngă Uniunea Europeană a fost înlocuit cu Daniela Morari în noiembrie 2019.

loading...

Comments are closed.