Politic

Fostul deputat Grigore Petrenco dat în căutare internațională

Pinterest LinkedIn Tumblr

Fostul deputat, liderul Partidului „Casa Noastră – Moldova”, Grigore Petrenco, a fost dat luni în căutare. Potrivit agenţiei INFOTAG, decizia a fost luată la solicitarea procurorilor de către colegiul de judecători de la Curtea de Apel Chişinău, condus de judecătoarea Oxana Robu. Următoarea şedinţă a instanţei este stabilită pentru 26 noiembrie 2018.

Procurorul și-a motivat cererea prin faptul că nu are nicio confirmare că Petrenco a părăsit țara, dar nu a participat la ședințele de judecată, transmite Realitatea.

Pavel Grigorciuc, o altă persoană implicată în dosarul privind protestele din faţa Procuraturii Generale, în septembrie 2016, susţine că, „dacă Petrenco nu va veni la procesul de judecată, acesta va fi continuat în lipsa lui, iar el va fi dat în căutare internaţională”.

Membrii „grupului Petrenco” (în total opt persoane) au fost condamnaţi în iunie 2017 la diferiţi termeni de detenţie cu suspendare de către prima instanţă. Ei au fost acuzaţi de organizarea dezordinilor în masă în timpul unor proteste în faţa Procuraturii Generale. Instanţa a decis că aceştia să se afle sub control judiciar, care îi privează de dreptul să participe la orice evenimente publice sau acţiuni de protest.

În septembrie 2017, Petrenco a plecat în taină din R.Moldova în Germania, chiar dacă îi era interzis acest lucru.

loading...

Comments are closed.