Fostul militar înarmat căutat de duminică în Franța a fost “neutralizat”, au anunţat autorităţile

Fostul militar înarmat căutat de duminică în sud-vestul Franţei a fost arestat luni şi rănit în timpul reţinerii, a anunţat ministrul francez de interne Gerald Darmanin pe Twitter, informează AFP, citată de Agerpres.

Bărbatul a fost “neutralizat”, a scris ministrul, felicitând jandarmeria şi în special GIGN (Grupul de intervenţie al jandarmeriei) pentru “acţiunea lor hotărâtă”.

Potrivit unei surse apropiate anchetei, bărbatul a fost rănit cu focuri de armă.

Potrivit prefectului departamentului Dordogne, Frederic Perissat, bărbatul “a fost rănit cu un foc de ripostă” şi “se află în prezent pe mâinile serviciilor de salvare pentru îngrijiri medicale”.

În timpul arestării, bărbatul “a deschis focul de mai multe ori asupra oamenilor GIGN”, a adăugat generalul Petillot, comandantul regiunii de jandarmerie Noua Aquitanie. “El continua să se afle în logica sinucigaşă”, a adăugat el, precizând că rănile lui sunt grave.

Începând de duminică, trupele GIGN din Toulouse şi din Satory, în regiunea pariziană, şi peste 300 de jandarmi precum şi echipe cu câini de căutare, susţinuţi de cel puţin şapte blindate şi şapte elicoptere, au încercat să-l găsească şi să-l aresteze pe acest bărbat de 29 de ani, refugiat într-o zonă abruptă, stâncoasă şi împădurită, cu acces dificil, de circa 4 kilometri pătraţi.

Jandarmeria a difuzat luni dimineaţa pe reţelele sociale un apel către martori, cu fotografia lui Terry Dupin, născut pe 14 aprilie 1992, cu capul ras şi o barbă lungă, cu menţiunea “individ periculos”. Prefectul a cerut populaţiei “să rămână în locuinţe” şi “să nu se deplaseze” până la încheierea operaţiunii de prindere a acestuia.

Bărbatul, care a fost angajat în armată din 2011 până în 2016, era înarmat cu o carabină de vânătoare, un Winchester calibru 30-30 pe care a folosit-o de mai multe ori pentru a scăpa de forţele de ordine, avariind grav vehicule ale jandarmeriei.

Drama a început în noaptea de sâmbătă spre duminică în Lardin-Saint-Lazare, un sat din Dordogne, când acest bărbat, deja condamnat de patru ori pentru violenţe conjugale asupra fostei sale concubine, mama celor trei copii ai săi, a venit acasă la aceasta din urmă, unde a agresat-o şi a tras asupra noului ei iubit, însă fără a-l răni.

Total
0
Shares
Total
0
Share