Fostul paznic al grădiniței din Peticeni va participa la Forumul de Securitate de la Vilnius

Deputatul Ion Șpac, fost paznic al grădiniței din Peticeni, Călărași, membru al Comisiei parlamentare securitate națională, apărare și ordine publică, va participa la Forumul de Securitate de la Vilnius. Evenimentul reprezintă o platformă de dialog între autorități, politicieni, reprezentanți ai mediului academic și specialiști în domeniul securității. Reuniunea va avea loc în perioada 22-24 februarie, fiind găzduită de Parlamentul Lituaniei.

Participanții la reuniune vor aborda, în cadrul mai multor ateliere tematice, subiecte legate de consecințele războiului declanșat de Rusia în Ucraina; impactul atacurilor cibernetice și al campaniilor de dezinformare; eficiența și consecințele sancțiunilor economice; războiul psihologic și diseminarea informațiilor; rolul partenerilor și aliaților internaționali. De asemenea, dezbaterile vor viza tehnologia în apărare: riscuri și recompense; dezvoltarea rezilienței: aspecte sociale, economice și psihologice, precum și recomandări de politici pentru o securitate sustenabilă.

În deschiderea evenimentului, vor adresa mesaje de salut Președinta Seimasului Republicii Lituania, Viktorija Čmilytė-Nielsen, președintele Comisiei securitate națională și apărare a Seimasului, Laurynas Kasčiūnas, alți oficiali.

Cheltuielile legate de participarea la Forumul de la Vilnius sunt asigurate de către organizatorii evenimentului.

Total
0
Shares
Total
0
Share