Externe

Fostul preşedinte sud-african Jacob Zuma va compărea în faţa unui tribunal pentru corupţie pe 6 aprilie

Pinterest LinkedIn Tumblr

Fostul preşedinte sud-african Jacob Zuma va compărea pe 6 aprilie în faţa unui tribunal din Durban (nord-est) pentru a răspunde acuzaţiilor de corupţie într-un dosar de vânzare de arme în care este implicată compania franceză de electronice Thales, transmite Agerpres.

Putem confirma că au fost trimise convocările fostului preşedinte şi societăţii Thales (…). O audiere în acest dosar a fost programată pentru 6 aprilie în faţa Înaltei Curţi din Durban”, a declarat purtătorul de cuvânt al unităţii de elită al poliţiei care se ocupă de dosarul respectiv, Hangwani Mulaudzi.

Zuma a fost trimis pe 16 martie în faţa justiţiei pentru fraudă, corupţie şi spălare de bani. El este acuzat că a luat mită de la Thales, în cadrul unui contract de armament în valoare de aproape patru miliarde de euro, încheiat în 1999.

Thalles, care a obţinut o parte din contract pentru echiparea unor nave militare, este de asemenea urmărită în acest dosar.

Jacob Zuma (75 de ani), pus în cauză de luni de zile într-o serie de scandaluri, a demisionat luna trecută din funcţia de preşedinte, la presiunea partidului său, Congresul Naţional African, aflat la putere.

loading...

Comments are closed.