Social

Fostul primar al Orheiului, Vitalie Colun, acuzat că a otrăvit peștele din Lacul Orhei, care a fost recent renovat

Pinterest LinkedIn Tumblr

După ce a fost inaugurat cu mare fast, pe facebook au apărut mai multe poze cu pește mort ce zăcea pe suprafața Lacului Orhei. Recent, pe site-ul orheianul.wordpress.com, a fost scris un articol în care este acuzat despre acest caz, fostul primar al Orheiului, Vitalie Colun.

Sursa citată mai spune că în seara lansării, câțiva subalterni de-ai lui Colun, au fost văzuți cum au vărsat două căldări de pește mort în iaz, iar a treia zi după lansare, au mai aruncat în lac încă câteva butoaie de pește mort. Iar azi, Vitalie Colun a pornit o campania precum că lacul orășenesc, cel mai amenajat lac din Republica Moldova, e plin de pești morți.

Amintim că în luna iunie 2015, după ce a pierdut alegerile la funcția de primar, cedând în faţa lui Ilan Shor, Vitalie Colun a devenit ales local în Consiliul orășenesc, din partea PLDM. După cum informează site-ul de investigații, anticoruptie.md, fostul primar al oraşului Orhei, devenit ulterior șef al Inspectoratului Fiscal din localitate, a reuşit pe parcursul mandatului de edil să dezvolte afaceri, a intrat în posesia mai multor apartamente și încăperi, o parte înregistrate pe numele părinților pensionari, și și-a „ajutat” prietenii și rudele, motiv pentru care a fost implicat în mai multe situații de conflict de interese. Ex-primarul a ajuns de două ori în vizorul Comisiei Naţionale de Integritate (CNI) şi în ambele cazuri a scăpat de sancţiuni, ultima cauză fiind clasată recent. Mai nou, după ce a plecat şi de la Fisc, Vitalie Colun a postat un anunţ, potrivit căruia, contra bani, oferă consultanţă şi poate soluționa problemele cetăţenilor cu autoritățile, inclusiv cu cele fiscale sau Primăria. Fostul edil susţine însă că noua afacere este doar o modalitate de a-şi întreţine familia, iar de-a lungul anilor şi-a declarat toate bunurile.

loading...

Write A Comment