Fostul șef al Procuraturii Anticorupție învinuit DEFINITIV pentru trei capete de ACUZARE

Viorel Morari, Șef Procuratura Anticorupție

Procuratura Generală i-a înaintat fostului șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, învinuirea definitivă pentru trei capete de acuzare. Totodată, procurorii au depus demers de prelungire cu încă 30 de zile a mandatului de arest pe numele acestuia.

Astfel, pe lângă cele două capete de acuzare, înaintate anterior – ”abuz de serviciu” și ”fals în acte publice”, procurorii au probat încă o componență de infracțiune în acțiunile acestuia, și anume – ”amestecul în înfăptuirea urmăririi penale”.

Viorel Morari este învinuit că ar fi primit de la Vladimir Plahotniuc o plângere pe care ar fi înregistrat-o contrar prevederilor legale, în baza căreia a pornit o cauză penală şi a falsificat o serie de acte procesuale. Respectivele acțiuni, potrivit probatoriului, au fost comise atât în interes personal, cât și în interesul petentului, dar și altor persoane din anturajul acestuia, cu scopul de a-i proteja de implicare, în calitate de bănuiţi, în cauza penală privind frauda bancară şi a obstrucționa cercetarea rapidă, completă şi obiectivă a dosarului.

Totodată, a fost depus demers de prelungire, cu încă 30 de zile, a mandatului de arestare, urmând ca instanța de judecată să fixeze data și ora examinării acestuia.

Printre argumentele invocate de procurori pentru cercetarea lui Viorel Morari în arest este suspiciunea rezonabilă de exercitare a presiunilor asupra martorilor acuzării, care au fost subalterni ai învinuitului.

Viorel Morari fost reținut pe 10 ianuarie curent, iar la demersul Procurorului General, Consiliul Superior al Procurorilor a acceptat suspendarea provizorie din funcție, până la adoptarea definitivă a hotărârii pe dosarul în care acesta este vizat.

Sursa: Jurnal.md

Citește și: Olesea Stamate îl laudă pe Stoianoglu: „Nu ţin minte să fi fost un Procuror General care să arate problemele grave ale sistemului”

 

 

Total
0
Shares
Total
0
Share