Social

Fostul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a scăpat de un dosar penal

Pinterest LinkedIn Tumblr

Fostul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a fost scos de sub urmărire penală în dosarul intentat pentru îmbogățire ilicită.

O ordonanță în acest sens a fost semnată de către Stela Barbă, procuror în Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cazuri Speciale, transmite anticoruptie.md.

Motivul scoaterii lui Morari de sub urmărire penală constă în faptul că procurorii nu au reușit să acumuleze probele pentru a-l învinui pe fosul procuror.

„Potrivit prevederilor art.63 din Codul de Procedură Penală, organul de urmărire penală nu este în drept să mențină în calitate de bănuit persoana în privința căreia a fost dată o ordonanță de recunoaștere în această calitate mai mult de trei luni, iar cu acordul procurorului general sau al adjuncților săi, mai mult de șase luni”, se arată în ordonanță.

În dosarul respectiv mai rămân sub urmărire penală cumnatul și mama lui Viorel Morari, cărora le-a fost stabilit statutul de bănuiți mai tâziu.

Anterior, a avut statut de bănuit și Oleg Morari, fratele fostului șef de la Procuratura Anticorupție. Acesta a fost scos de sub urmărire penală în aprilie, din cauza lipsei probelor.

loading...

Comments are closed.