FOTO // 6 motocicliști sunt cercetați penal, după au fost depistați în stare de ebrietate

6 motocicliști sunt cercetați penal de oamenii legii, după au fost depistați în stare de ebrietate și neechipați corespunzător regulamentului circulației rutiere.

În primul caz, un bărbat de 39 de ani cu o concentrație de 0,99 mg/l vapori de alcool în aerul expirat, a fost stopat de polițiști în timp ce conducea o motoretă Alpha în satul Andrușul de Jos, raionul Cahul.

Un alt caz a avut loc în satul Cobîlea, raionul Șoldănești. Șoferul unei motociclete Ural de 31 de ani, fiind supus testării alcoolscopice, rezultatul fiind de 0.58 mg/l.

Un incident de acest gen s-a întâmplat și în satul Gura Bîcului din raionul Anenii Noi. La ghidonul motocicletei se afla un tânăr de 27 de ani, cu o concentrație de 0.54 mg/l vapori în aerul expirat, stopat pentru lipsa plăcuței de înmatriculare, dar și nefiind echipat corespunzător.

De asemenea, polițiștii au depistat și un tânăr de 20 ani care conducea o motocicletă în stare de ebrietate. În urma testării alcoolscopice, rezultatul a arătat 0.37mg/l vapori de alcool în aerul expirat. Incidentul s-a produs în satul Cărpineni din raionul Hîncești.

Potrivit Poliției Naționale, alți doi motocicliști au refuzat să fie supuși testării alcoolscopice, iar toate vehiculele au fost ridicate și duse la parcarea specială.

De la începutul anului curent, pe teritoriul țării s-au produs 81 de accidente rutiere, în care 7 persoane au decedat, iar altele 78 au primit traumatisme.

Amintim că în perioada 8 aprilie -31 octombrie 2024, pe teritoriul Republicii Moldova se desfășoară operațiunea „Motociclistul”, care are drept scop sporirea nivelului de disciplină rutieră a conducătorilor de motociclete și motorete.

 

Total
0
Shares
Total
0
Share