Alte știri

FOTO // 75 de militari din Compania Gărzii de Onoare merg la Moscova pentru participa la Parada Victoriei

Pinterest LinkedIn Tumblr

La Aeroportul Internațional Chișinău a avut loc ceremonia de detașare la Moscova a unui grup de militari din Compania Gărzii de Onoare, transmite Telegraph.md

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Un contingent din 75 de militari ai acestei subdiviziuni de elită a Armatei Naționale va participa la parada militară care se va desfășura pe Piața Roșie, la 24 iunie curent, cu ocazia aniversării a 75-a a Victoriei asupra Germaniei naziste.

Anunțul a fost făcut de către Igor Dodon, într-o postare pe pagina sa de facebook.

„În calitate de Comandant Suprem al Forțelor Armate, l-am împuternicit pe generalul de divizie Victor Gaiciuc, consilierul prezidențial pe probleme de apărare și securitate națională, secretarul Consiliului Suprem de Securitate al Republicii Moldova, să le transmită militarilor noștri un mesaj de drum bun și un îndemn să prezinte cu demnitate țara noastră la Parada Victoriei, unde vor fi multe alte țări.

Merită de menționat faptul că buneii a 23 din cei 75 de militari au participat la luptele din timpul Marelui Război pentru Apărarea Patriei, de aceea participarea Moldovei la acțiunile festive semnifică nu doar o manifestare a solidarității cu țările cu care ne unește o istorie comună, dar și o conexiune directă dintre generații, păstrarea memoriei despre eroismul strămoșilor noștri.

Sînt convins că ofițerii moldoveni vor demonstra o pregătire militară excelentă, muncă de echipă și disciplină strictă. Armata Națională este unul dintre cele mai importante atribute și piloni ai statului independent Republica Moldova,” se arată în postarea președintelui.

Menționăm că parada militară de la Moscova dedicată celei de-a 75-a aniversări a Zilei Victoriei va avea loc pe data de 24 iunie.

De asemenea, Putin a declarat că marșul „Regimentul nemuritor” se va desfășura pe 26 iulie.

Amintim că parada militară dedicată celei de-a 75-a aniversări a victoriei în cel de-al Doilea Război Mondial trebuia să aibă loc pe 9 mai. Însă, evenimentul a fost amânată din cauza pandemiei de coronavirus.

loading...

Comments are closed.