Social

(Foto) A fost inaugurat iluminatul public LED pe strada Alba–Iulia din Chișinău

Pinterest LinkedIn Tumblr

Pe strada Alba–Iulia din capitală a fost inaugurat în seara zilei de 14 februarie proiectul privind iluminatul public. Lucrările au fost executate timp de două săptămâni, fiind instalate 170 corpuri de iluminat pe bază de LED. Prin lucrările de modernizare, municipalitatea va obține avantaje duble: un grad sporit de securitate pe străzi, cât și cheltuieli cu 45 % mai mici la energia electrică față de iluminatul clasic. Costul proiectului este de 1,5 milioane lei, bani alocați din bugetul municipal.

Primăria Chișinău a precizat că strada Alba-Iulia este în una din arterele principale ale orașului, iar măsura luată de autoritățile locale se înscrie în obiectivele privind securitatea pietonilor cât și a participanților la trafic.
 
Municipalitatea a mai anunțat că săptămâna curentă au început lucrările de modernizare a iluminatului și pe str. Muncești, tronsonul Grădina Botanică – bd. Dacia. Sunt instalați primii piloni din totalul de 144, urmând a fi înlocuite 199 corpuri de iluminat. Costul lucrărilor este estimat la 2,2 milioane lei.
 
De asemenea, în perioada de referință sunt executate lucrări de reabilitare a iluminatului public pe Calea Moșilor, bd. Moscova, str. Kiev și Viaduct – porțiunea de la str. H. Botev până la str. București. E de menționat că pe bd. Mircea cel Bătrân, str. Ion Creangă și Parcul Valea Trandafirilor a fost executate lucrări de înlocuire a corpurilor de iluminat, până în prezent fiind valorificați 3,7 de milioane lei din cei 14 milioane lei prevăzuți în buget pentru acest scop.
 
Pe parcursul anului 2019 urmează a fi modernizat iluminatul stradal pe: Calea Ieșilor, str. Ciuflea, Viaduct și sectorul Budești 2.
loading...

Comments are closed.