Externe

(Foto) A șocat internetul: Cum arată noua Ministră a Culturii din Suedia

Pinterest LinkedIn Tumblr

Acum câteva zile, Amanda Lind a devenit Ministrul Culturii și Democrației în cabinetul Löfven, Suedia. Look-ul său neconvențional nu a rămas neobservat, pozele cu Amanda și șuvițele ei rasta făcând înconjurul internetului.

”Nu m-am gândit niciodată că ar trebui să devin politician, nu am avut planuri în acest sens. Au fost circumstanțe și coincidențe care m-au determinat să fac pașii pe care i-am făcut”, povestește Amanda.

Pe numele ei întreg Amanda Sofia Margareta Lind, aceasta s-a născut pe 2 august 1980, în Luleå. Tatăl ei era preot, iar mama ei – farmacistă. Înainte să devină cel mai tânăr ministru din actualul guvern, aceasta, de formație psiholog, a fost consilier municipal și secretar de partid pentru Partidul Ecologist. Aceasta se declară pasionată de jocuri de societate și de cărțile de benzi desenate.
 
”Am fost interesată dintotdeauna de teologie și de spiritualitate. Mă duc din când în când la biserică, dar nu mă consider creștină. Mai degrabă, am o anumită viziune asupra vieții și simt că totul este interconectat, ca un întreg”, a spus noua ministră a Culturii din Suedia.
 
Amanda este căsătorită cu cineastul Björn Ola Lind, cu care are doi copii. Aceasta se declară ”omnivoră” când vine vorba de cultură. ”Îmi place totul, de la a urmări filme până la a le citi copiilor mei cărți de povești. Cultura este uimitoare”, declară Amanda Lind.
loading...

Comments are closed.