Alte știri

FOTO // Acțiunile de lichidare a consecințelor intemperiilor în sudul țării au luat sfârșit

Pinterest LinkedIn Tumblr

Pe parcursul zilei de 1 octombrie angajații IGSU au continuat lucrările de lichidarea a consecințelor intemperiilor în sudul țării. Potrivit IGSU la Comrat au fost efectuate lucrări de curățare a nămolului din gospodăriile oamenilor.

Conform informației operative salvatorii în comun cu carabinierii, polițiștii și soldații Forțelor Armate au intervenit în peste 40 de gospodării particulare, fiind curățate de nămol și apă.

Conform IGSU, pe parcursul ultimelor zile, peste 500 tone de nămol au fost scoase din ogrăzile și casele afectate de precipitații. Totodată pompierii au desfundat 2 canale de scurgere pluviale, iar Serviciul Intervenție Gaze a continuat lucrările de restabilire a conductelor de alimentare cu gaze naturale.

În total pentru înlăturarea consecințelor provocate de ploile abundente au activat 86 de persoane cu 21 unități de tehnică. Activitatea de lichidare a consecințelor intemperiilor a fost efectuată prin mobilizarea comună a angajaților Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apărării și a Autorităților Publice Locale. Situația a fost gestionată de conducerea IGSU, reprezentată de general – maior Mihail Harabagiu.

Pe 1 octombrie Șeful IGSU a desfășurat o ședință de totalizare, prin care a trecut în revistă toate activitățile desfășurate în sudul țării, aducând aprecieri tuturor persoanelor implicate în gestionare crizei. În continuare la fața locului urmează să activeze comisiile pentru situații excepționale pentru estimarea prejudiciilor.

loading...

Comments are closed.