FOTO // Aeroportul din Mărculești va fi orientat spre piața aeriană low-cost, anunță Andrei Spînu

Andrei Spînu, viceprim-ministru, ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, a efectuat o vizită la Aeroportul Internațional Mărculești, pentru a discuta cu administrația acestuia despre reabilitarea aeroportului, precum și despre planul de acțiuni pentru posibilitatea redeschiderii acestui punct aeroportuar regional, cu statut internațional, care va fi orientat spre piața aeriană low-cost.

Potrivit oficialului, acum este în proces elaborarea Planului de dezvoltare a aeroportului. Mai este nevoie de elaborat proiectul tehnic al Terminalului de pasageri și caietul de sarcini, proiectul tehnic al aerodromului, inclusiv amplasarea obiectelor noi de infrastructură – parcare, drumuri de acces, terminal.

”În scurt timp vom înainta spre aprobare un proiect de Hotărâre de Guvern privind Concepția Aeroportului Internațional Mărculești pentru anii 2022-2025.
Acest proiect are prioritate pentru că are potențial şi mai ales o facem pentru:
– dezvoltarea economică a întregii zone;
– noi locuri de muncă;
– concurență în domeniul aeroportuar din țară, inclusiv atragerea companiilor low-cost cu oferte atractive de prețuri pentru cetățeni”, a declarat Spînu.

Ar putea fi o imagine cu 7 persoane, persoane în picioare, avion şi în aer liberAr putea fi o imagine cu 7 persoane, persoane în picioare şi drumAr putea fi o imagine cu 6 persoane, persoane în picioare şi în aer liberAr putea fi o imagine cu 4 persoane şi drumAr putea fi o imagine cu 6 persoane, persoane stând jos, persoane în picioare şi interiorAr putea fi o imagine cu 3 persoane, persoane în picioare şi interiorAr putea fi o imagine cu 3 persoane, persoane în picioare şi interiorAr putea fi o imagine cu 2 persoane, persoane în picioare şi drum

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share