Alte știri

FOTO // „Aleea Artiștilor” din parcul Catedralei va fi dată curând în exploatare. Ce și-a propus Ion Ceban

Pinterest LinkedIn Tumblr

„Aleea artiștilor de creaţie, expoziție cu vânzare” din Parcul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului” – va deveni în curând un nou punct de atracție turistică din capitală, transmite Telegraph.md

Despre aceasta a anunțat primarul general Ion Ceban, după ce a mers într-o inspecție împreună cu reprezentanţii Agenției de Cooperare și Coordonare Turcă (TICA).

Ceban și-a propus ca aleea să fie dată în exploatare în luna mai.

„Actualmente se lucrează la amenajarea spaţiului verde din preajmă. Pe alee au fost finalizate lucrările de montare a celor 20 de platforme, ce vor servi drept suport pentru expoziția și comercializarea lucrărilor pictorilor de pe ,,Aleea artiștilor de creație, expoziție cu vânzare”. Fiecare suport este dotat cu încălzitor pentru perioada rece a anului și mobilier urban.

A fost schimbat și pavajul de pe această alee. Sunt create condiții decente pentru persoanele care comercializau anterior tablouri în scuarul ,,Mihai Eminescu””, a declarat Ceban.

Primarul afirmă că bugetul prevăzut pentru realizarea spațiului de comerț este constituit din surse oferite de către (TICA) – 80 mii USD, precum și 700 mii lei alocați de Primăria Chişinău.

Citește și: TikTok-er la volan, pericol public. Un șofer teribilist s-a dat în spectacol pe străzile Capitalei, făcând drifturi periculoase

loading...

Comments are closed.