Alte știri

(foto) Ana Cazacu este prima IronWoman din Republica Moldova. A ocupat locul doi la un important triatlon internațional

Pinterest LinkedIn Tumblr

Sportiva din Republica Moldova Ana Cazacu a reușit să devină prima femeie din Moldova care reușește să câștige triatlonul internațional devenind astfel prima femeie IronMan din țara noastră.

Ironman este un termen american care definește o probă pe distanțe mari la triatlon. Proba Ironman constă din trei probe: Înot pe 3,86 km (2,4 mile), Ciclism pe 180 km (112 mile), Maraton pe distanța de 42,195 km (26,2 mile). Ana Cazacu a trecut peste aceste probe și a reușit să se claseze pe locul doi în categoria sa de vârstă (18-24 ani). În total, tânăra a efectuat toate probele în 12 ore și 47 de minute. De menționat că, într-un anumit moment a început să plouă, acest lucru însă nu a oprit-o pe moldoveancă.

La competiția care a avut loc în capitala Estoniei, Tallin au mai participat încă doi tineri din țara noastră, Adrian Stamatin și Cristian Plugari. Cei doi la fel au reușit să parcurgă toată distanța devenind astfel Ironmani și ei la rândul lor. În momentul acesta, din țara noatră sunt 7 Ironmani dintre care doar o femeie.

loading...

Comments are closed.