Alte știri

FOTO // Angajații IGSU Căușeni au renovat o motocicletă. Cum arată acum transportul

Pinterest LinkedIn Tumblr

Angajații Direcției Situațiilor Excepționale Căușeni a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au renovat o motocicletă, transmite Telegraph.md

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Tehnica a fost modificată în cadrul inspectării anuale a patrimoniului din dotarea subdiviziunilor teritoriale.

Lucrările de reutilare a unității de transport pentru intervenții la stingerea incendiilor au durat aproximativ 6 luni. În această perioadă a fost luată decizia de a dota motocicleta cu o motopompă de model MP 800 B cu capacitatea cilindrică de 500 cm3, puterea motorului de 20 cai putere și capacitatea pompei de 800 litri de apă pe minut. Totodată, pentru asigurarea eficientă a intervențiilor, motopompa instalată dispune de furtun de absorbție cu diametrul de 75 mm și lungimea de 4 m, furtun de refulare cu diametrul de 51 mm și lungimea de 20 m care este instalat într-o boxă specială.

Tehnica este echipată și cu o țeavă de refulare, hârleț și stingător. Datorită capacităților noi performante, motocicleta de intervenție poate fi utilizată la stingerea incendiilor de vegetație, precum și la pomparea apei pentru lichidarea consecințelor în urma calamităților. Pentru ai reda aspectul unei autospeciale de intervenție, pompierii au vopsit-o în culoarea roșie fiind aplicate inscripția și simbolica IGSU, iar girofarul de culoare albastră al acesteia va semnaliza prioritatea acesteia în trafic.

Motocicleta reprezintă un model unic în cadrul IGSU fiind reutilată pentru diverse activități cum ar fi intervenția în situații de risc, dar și va putea reprezenta instituția la evenimente și ceremonii oficiale. Motocicleta de model URAL M-67-36, anul producerii 1993 a fost transmisă în dotarea DSE Căușeni în anul 2019, anterior fiind utilizată pentru inspectarea și măsuri de prevenire în localitatea Costești, raionul Râșcani. Motocicleta URAL M-67-36 este unica unitatea de transport de acest tip în cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ // 181 cazuri noi de COVID-19, înregistrate în ultimele 24 ore

loading...

Comments are closed.