Alte știri

(Foto) Arborii doborâți acum 3 săptămâni, în urma unei furtuni la Bălți, încă nu au fost înlăturați. De ce primarul Nicolai Grigorișin nu ia măsuri?

Pinterest LinkedIn Tumblr

Primăria Municipiului Bălți așteaptă o autorizație inexistentă pentru a le înlătura arborii doborâți de o furtună acum trei săptămâni. Despre acest lucru a anunțat șeful de direcție în cadrul Agenției de Mediu Nord, Dmitri Fîrfa.

„Stimați cetățeni a mun.Bălți, Vă informez că în conformitate cu pct.8 art. 26 a Legii nr.239 din 08.11.2007 regnul vegetal „Tăierea arborilor în cazul lichidării avariilor, al reparaţiilor urgente la reţelele inginereşti, precum şi în alte cazuri ce ar putea avea efecte negative asupra sănătăţii oamenilor şi asupra mediului, se realizează imediat, fără coordonare cu autoritatea emitentă ori subdiviziunile sale desconcentrate în teritoriu. Executorii sau beneficiarii lucrărilor, indiferent de forma de proprietate sau de apartenenţa departamentală, persoanele fizice, inclusiv străine, au obligaţia, după finalizarea lichidării situaţiei de avarie, să înştiinţeze autoritățile menționate despre lucrările efectuate şi să compenseze prejudiciul cauzat de avarie”, a scris Dmitri Fîrfa pe facebook. 

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Mai jos puteți vedea o poză de la fața locului. După cum se vede, primarul de Bălți Nicolai Grigorișin nu întreprinde nimic pentru a rezolva problema publică locală.

Este posibil ca imaginea să conţină: cer, casă, copac, în aer liber şi natură

loading...

Comments are closed.