FOTO // Autovehicule și echipamente speciale, donate Poliției de Frontieră în cadrul programului NSDD

La sediul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră a avut loc ceremonia de donare oficială a echipamentului și tehnicii speciale, achiziționate în cadrul Proiectului Pilot „Iniţiativa de securizare a Frontierei Verzi între Republica Moldova şi Ucraina”, lansat în anul 2018 și finanțat de către Departamentul Energiei din SUA. Lotul de bunuri a fost transmis în gestiunea instituției ieri, 8 octombrie curent.

Evenimentul a derulat cu prezentarea vehiculelor şi a echipamentului special livrat, cum ar fi: detectoare de radiații, monoculare, binocluri, lanterne tactice, vehicule de patrulare off-road, vehicule pentru transportarea angajaților, stații radio, veste tactice. Concomitent, au fost aduse mulţumiri pentru cooperare continuă în domeniul combaterii traficului ilicit cu substanţe radioactive şi alte obiecte interzise, dar şi pentru disponibilitatea și deschiderea partenerilor americani pentru susținerea Poliției de Frontieră.

În aceiași ordine de idei, șeful Poliției de Frontieră, Corneliu Groza, a adresat recunoștință reprezentanței americane pentru colaborarea și susținerea manifestată în cadrul Programului de Asistență la Controlul Exportului și Securitatea Frontierei al Departamentului de Stat al SUA.

La rândul său, Coordonatorul Programului NSDD pentru Republica Moldova, Dumitru Jitari a evocat importanța realizării unor astfel de proiecte strategice. Au fost date asigurări pe linia menținerii și continuării bunelor relații de cooperare bilaterală, în vederea garantării nivelului cuvenit de securitate și siguranță la frontiera de stat a Republicii Moldova.

NOTĂ: SUA rămâne un partener de încredere atunci când convergențele sunt orientate spre progres în domeniul combaterii traficului ilicit cu substanţe radioactive şi alte obiecte interzise. Din anul 2013, Poliţia de Frontieră participă activ în cadrul Programului Depistarea şi Prevenirea Cazurilor de Contrabandă cu Substanţe Nucleare (NSDD). Acest proiect are drept scop susţinerea autorităţilor competente din Republica Moldova în vederea ridicării capacităţilor tehnice de control al segmentului transnistrean, prin asigurarea controlului comun împreună cu Serviciul Grăniceresc de Stat din Ucraina. Totodată, reprezintă o soluţie durabilă pentru prevenirea traficului cu substanţele interzise şi periculoase, contribuind substanţial la ridicarea nivelului de securitate naţională şi, în general, la securitatea regională.

Citește și: Polițiștii de frontieră au donat 1800 de cărți în cadrul campaniei ”O carte pentru biblioteca CESF”

Total
0
Shares
Total
0
Share