Economic

(foto) Blocul ACUM folosește lozinci comuniste? „Protestatarii trebuie să ceară libertate concurenței și nu jos prețurile”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Este o lozincă comunistă, în așa mod a fost catalogată lozinca blocului ACUM „Jos Prețurile”, de către un internaut, care a și explicat acest lucru în evenimentul de pe Facebook al celor de la PAS și PPDA, creat cu ocazia organizării unui flashmob cu scopul de a cere micșorarea prețurilor la combustibili.

Lilia Blanari, persoana care a postat acest mesaj pe peretele evenimentului organizat de blocul ACUM, a îndemnat organizatorii să folosească lozinca corectă, care ar trebui să fie „Libertate Concurenței” sau „Libertate circuitului de servicii și mărfuri”, pentru că anume concurența „ucide” prețurile.

Totodată, femeia a întrebat organizatorii protestului de ce nu au organizat la Consiliul Concurenței la această manifestație, dar  au mers la Guvernul care este unul provizoriu și nu are puterea de decizie în aplicarea prețurilor la combustibili sau orice alte produse.

Amintim că astăzi, într-un comunicat comun al Petrom-Moldova, Lukoil-Moldova, Bemol Retail, Datario, Tirex Petrol și al Uniunii importaentorilor de produse petroliere „Importcompetrol” se arată că dacă în luna martie o tonă de benzină la modificarea anterioară a prețului costa 608 USD/t, la mijlocul lunii mai pentru o tonă de benzină se plătește deja 682 USD/t (creștere de 12,2%).

La fel e și în cazul motorinei, prețul căreia a crescut de la 605 USD/t în luna martie la 659 USD/t în luna mai (creștere de 8,9%). Și cotațiile valutei naționale au influențat prețul la pompă. Leul moldovesc în raport cu dolarul SUA în perioada dată s-a depreciat de la 17,0929 lei/dol. la 17,9392 lei/dol. (depreciere de 4,95%). De menționat că prețurile la pompă pentru benzină și motorină au crescut respectiv cu 5,9% și 5,1%.

Agenții economici în cauză declarată că în cazul se va forța micșorarea prețurilor, aceștia vor fi nevoiți să sisteze importul de produse petroliere în Republica Moldova,

loading...

Comments are closed.