FOTO // Blocul “Victorie” continuă să monitorizeze situația critică legată de invazia lăcustelor și să ofere asistență în rezolvarea acestei probleme

Reprezentanții blocului “Victorie” sunt preocupați de problema invaziei de lăcuste din sudul țării și au oferit de urgență ajutor satelor.

“Primele lucrări de dezinsecție au fost deja efectuate în satul Cairaclia, unde peste 600 de hectare de pășuni sunt amenințate. Potrivit primarului satului Cairaclia, Nicolai Caracaș, liderul Blocului „Victorie”, Ilan Șor, a alocat resurse cu ajutorul cărora mai multe focare au fost deja lichidate. Cu toate acestea, autoritățile au refuzat să declare stare de urgență. Consiliul raional și autoritățile centrale au refuzat să dea bani pentru substanțe chimice. Astfel, nu a fost primit niciun ajutor din partea lor.

Primarul orașului Taraclia, reprezentantul Blocului “Victorie” în raionul Taraclia Veaceslav Lupov i s-a adresat lui Ilan Șor cu rugămintea de a oferi ajutor pentru salvarea câmpurilor din raionul Taraclia. El a alocat 300 de mii de lei pentru combaterea dăunătorilor. De asemenea, din bugetul Taracliei au fost alocați 60 de mii de lei pentru satul Cairaclia.

“Am primit banii necesari pentru apărarea chimică împotriva lăcustelor. Am lansat o dronă deasupra câmpurilor, care pulverizează soluții speciale pentru a opri răspândirea lăcustelor. Datorită acestui lucru, vom putea proteja câmpurile”, a declarat primarul satului, Nicolai Caracaș, mulțumind conducerii blocului „Victorie”.

În același timp, mulți oameni au remarcat că autoritățile centrale doar strâng din umeri. Și în loc să ajute, spun că situația nu este suficient de urgentă, așa că nu vor fi alocate fonduri pentru combaterea insectelor. Iar consecințele pot fi îngrozitoare.

Veaceslav Lupov a declarat că lăcustele pot afecta întreaga regiune, astfel problema ar trebui rezolvată prin efort comun, ceea ce și face acum raionul Taraclia. El a remarcat contribuția personală a liderului Blocului “Victorie”, Ilan Șor, care a alocat fonduri pentru rezolvarea problemei.

Blocul “Victorie” continuă să monitorizeze situația critică legată de invazia lăcustelor și să ofere asistență în rezolvarea acestei probleme. Acesta este pregătit să continue să aloce toate resursele necesare pentru combaterea dăunătorilor”, este comunicatul formațiunii politice.

Total
0
Shares
Total
0
Share