Social

(foto) Cadou de Crăciun: Trei fetițe ce au rămas fără mamă, au primit o casă nouă de la Vlad Plahotniuc

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ieri, 20 decembrie a avut loc Gala Fundației Edelweiss. În cadrul acesteia, au răsunat mai multe istorii triste și fiecare deosebite în felul lor. Una din aceste drame, care l-a impresionat și pe președintele Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc este cea a surorilor Rusu și a tatălului lor din comuna Selemet, Cimișlia, care au rămas fără mamă și soție răpusă de cancer.

Surorile Andreea, Ionela, Elena și tatăl lor, Andrei au trecut recent printr-o tragedie – și-au pierdut mama și respectiv soția, care a pierdut lupta cu cancerul. Visul fetelor era să aibă o cameră doar a lor. „Dorinţa mea cea mai mare, aş vrea să avem camera noastră. Eu cresc, stăm toţi într-o cameră. Dimineaţa îmi vine greu, trebuie să mă duc ori la bucătărie să mă schimb„.

Pentru a le îmlini visul, președintele PDM și fondatorul fundației „Edelweiss”,  Vlad Plahotniuc le-a făcut un nemaipomenit cadou de sărbători, o casă nouă.” E o casă care vă oferă o altă viaţă. O casă în care sper că ne vei invita şi pe noi cu colegii de la „Edelweiss la sărbătoarea de casă nouă”, a declarat Vlad Plahotniuc, fondatorul Edelweiss.

Tatăl fetelor a spus că nu are cuvinte prin care să își exprime mulțumirea pentru acest gest nemaipomenit de frumos. „Nici nu am cuvinte. Vă spun mulţumesc. Tare, tare mult”, a spus tatăl fetelor.

„Chiar şi în cele mai grele momente ale vieţii trebuie să îţi păstrezi speranţa, să crezi, să lupţi. Eu sunt aici ca să aduc aceea doză de bucurie, poate o rază de lumină atât cât voi putea eu„, a mai spus Vlad Plahotniuc, fondatorul „Edelweiss”.

Casa a costat jumătate de milion de lei. Fundația Edelweiss a avut grijă să aducă familiei cele necesare pentru noua locuință, dar și daruri pentru fiecare dintre surori. „Despre asta este Edelweiss, de opt ani, despre dorința de a face fapte bune. Am norocul, ca ȋn această misiune, să am aproape o echipă excelentă, oameni cărora le mulțumesc pentru energia și pasiunea cu care au făcut această muncă extraordinară.” a scrie Plahotniuc în mesajul său pe Facebook.

fundatia lui vlad plahotniuc edelweiss, ajutoare edelweiss, ajutoare plahotniuc, gala edelweiss, andreea marin edelweiss, selemet raionul cimislia, plahotniuc cadouri, plahotniuc a daruti o casa, ajutoare pentru familii social vulnerabile

loading...

Comments are closed.