Politic

(Foto) Când și unde va fi deschis cel mai lung pod din lume? Vezi răspunsul

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cel mai lung pod maritim din lume, o constructie de 20 de miliarde de dolari, care leaga Hong Kong si Macao de orasul Zhuhai, se va deschide oficial in aceasta saptamana, la noua ani de la debutul proiectului, transmite presa internaționala.

La ceremonia de deschidere, porgramată marţi, 23 octombrie, va asista preşedintele chinez Xi Jinping, împreună cu oficiali din Hong Kong şi Macao. Podul controversat va fi deschis traficului miercuri. Pentru a traversa cu maşinile personale şoferii trebuie să obţină un permis special, pentru ca podul va fi folosit de operatori privaţi de autobuze pentru transport.
 
Construcţia ”monstruoasă” lungă de 55 de km, trebuie să fie inaugurată în 2016, însă nu a fost gata la timp. Reprezintă un element cheie pentru aşa numita zonă Greater Bay Area, un plan al guvernului chinez de a lega oraşele Hong Kong, Macao, Guangzhou, Shenzhen, Zhuhai, Foshan, Zhongshan, Dongguan, Huizhou, Jiangmen şi Zhaoqing pentru a forma un hub economic. Totodată va contribui la creşterea turismului în zonă.
 
Această construcţie gigant – care a avut nevoie de 9 ani pentru a fi finalizată – are o lungime de 55 de kilometri şi cuprinde şase benzi, patru tuneluri şi patru insule artificiale. Proiectul a înghiţit neoficial 20 de miliarde de dolari şi este rezultatul unei colaborări internaţionale. A fost construit cu 400.000 de tone de oţel. ”Am inclus foarte mulţi experţi din Marea Britanie, SUA, Elveţia, Japonia şi Olanda. În total, sunt din 14 ţări.” – a declarat la începutul anului Gao Xinglin, şeful echipei podului.
pod maritim din lume va fi deschis, Nu toti soferii au voie sa circule pe el, hong kong, china, cnn
cel mai lung pod din lume, china, hong kong, asia
loading...

Comments are closed.