Alte știri

FOTO // Capitala continuă să fie curățată de gherete, terase și alte construcții amplasate ilegal

Pinterest LinkedIn Tumblr

Capitala continuă să fie curățată de gherete, terase și alte construcții amplasate ilegal, care au actele permisive expirate sau care se află pe spațiu verde și trotuare. Despre acest lucru a informat primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban.

În sectorul Buiucani este demontată terasa din str. I. Creangă 1, care ocupa abuziv o bună parte din spaţiul public și anume trotuarul. Agentului economic i-au expirat actele permisive în anul 2020.

De asemenea, au fost efectuate lucrări de eliberare a terenului proprietate municipală de pe str. Cojocarilor intersecție cu str. Alexandru cel Bun, din sectorul Rîşcani. Asta după ce agentul economic nu s-a conformat prevederilor hotărârii instanței de judecată care prevede anularea contractului de arendă funciară, continuând acapararea abuzivă a terenului.

În acea zonă va fi amenajat un scuar pentru locuitorii municipiului.

Conform schiței de proiect lucrările includ: amenajarea spațiilor verzi, modernizarea iluminatului stradal, instalarea mobilierul urban şi a camerelor de supraveghere video.

„Vom acţiona în fiecare caz separat ţinând cont de cadrul legal şi vom continua să eliberăm spațiul public care a fost acaparat abuziv”, a specificat Ion Ceban.

loading...

Comments are closed.