Social

(foto) Căpșune moldovenești cu doză triplă de nitrați! „Pe urmă producătorii autohtoni se plâng că marfa se strică în frigider”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cu toții cunoaștem că fructele autuhtone sunt cele mai gustoase, chiar dacă, uneori sunt mai scumpe decât cele importate, cumpărătorii de la noi insistă să cumpere anume produse autohtone. Dar cât sunt ele de sănătoase?

Pe Facebook circulă o istorioară, în care apar niște poze cu căpșuni moldovenești a căror nivel de nitrați, depășește norma aproape de 3 ori. Astfel, putem consideră că aceste fructe nu doar că nu sunt sănătoase, mai mult de atât, sunt periculoase pentru sănătate.

Tânăra care a publicat pozele, scrie că deși fructele de import costă 40-60 lei/kg, iar pentru cele moldovenești se ajunge la 100 lei/kg, vânzătorii refuză să ofere fructe pentru analiză aparatului de măsurare a nitraților. Totodată, producătorii autohtoni spun că fructele moldovenești sunt de casă și sunt mai dulci și mai bune pentru că tot ce este al nostru e și bun.

„Nu este o antireclamă, fiindcă bineînțeles vreau și eu să susțin producătorul autohton, dar NU POT! Să depașească norma de 2.6 ori, este strigător la cer! Cum, spuneți-mi și mie cum? Cum poate să consume o femeie gravidă așa căpșuni? Sau cum o mamă poate să dea la copiii ei căpșuni de la producătorul autohton cu o doză dublă de nitrați?”, scrie femeia în mesajul său.

Tânăra mai scrie că din păcate, producătorii autohtoni își bat joc de consumatori, nu le pasă deloc de calitatea produsului, iar după asta, se plâng că li se strică în frigidere fructele și legumele fiindcă moldovenii cumpără produse de import.

Sursa poze: Facebook/Marina Paladi

loading...

Comments are closed.