Politic

(Foto) Caravana Edelweiss a ajuns la Ciorești. Specialiștii oferă consultații oftalmologice gratuite și ochelari locuitorilor

Pinterest LinkedIn Tumblr

Campania Fundaţiei lui Vlad Plahotniuc ”Edelweiss”, „Caravana Vederii”, a poposit în satul Cioreşti, raionul Nisporeni. La fel ca şi în celelalte localităţi din raion, pe unde a trecut până acum, specialiştii în oftalmologie i-au primit şi aici pe sătenii care au vrut să îşi consulte vederea şi, acolo unde este cazul, să primească gratuit o pereche de ochelari.

Dumitru Marin este pensionar, are 68 de ani şi spune că de când se ştie a avut probleme de vedere. A venit la Caravană pentru un consult, nu a crezut, însă, că o pereche de ochelari potriviţi îi va schimba atât de mult modul în care vede lumea. „Am trecut la medic, sunt mulţumit pentru ochelari, pentru recăpătarea vederii. Îi mulţumesc domnului Vlad Plahotniuc, dumnealui a avut grijă de noi, de cetăţeni, de oamenii în vârstă să vedem mai bine”, a spus pensionarul.

Oamenii se bucură de sosirea caravanei în satul lor, mai ales că pot fi consultaţi gratuit şi nu trebuie să mai bată drumul până la oraş. E mai bine aici pe loc, nu ne mai plimbăm pe drum. Acum mergem după ochelari. Mulţumesc frumos domnului Vlad Plahotniuc pentru ajutorul care l-a dat. Aţi făcut o mare bucurie la lume”, a spus o femeie.

Campania Caravana Vederii se adresează persoanelor peste 57 de ani, din localităţile raionului Nisporeni. Orice persoană poate beneficia de consultaţii gratuite oferite de specialişti în oftalmologie, veniţi de la Chişinău. De la începutul campaniei, 2200 de persoane au avut parte de consultaţii oftalmologice gratuite şi ochelari, pentru mulţi dintre ei aceasta a fost şi prima vizită la oftalmolog după foarte multă vreme.

„Printre beneficiarii campaniei au fost persoane care nu au mai beneficiat anterior de servicii oftalmologice. Noi ne bucurăm de faptul că am putut să le asigurăm accesul la medic şi să contribuim la a le face viaţa mai uşoară. Îi vedem că pleacă mulţumiţi de aici, ceea ce pentru noi contează foarte mult. Ne încurajează să continuăm această campanie şi chiar urmează să o extindem, deoarece bucuria acestor oameni este un motiv de bucurie şi pentru noi, cei din echipa Fundaţiei lui Vlad Plahotniuc”, a declarat directorul-executiv al Fundaţiei Edelweiss, Lidia Cucoş.

Până la sfârşitul anului, „Caravana Vederii” va ajunge în fiecare localitate din raionul Nisporeni. După vizita la Cioreşti, echipa de medici se va afla în satul Bălăureşti, raionul Nisporeni.

loading...

Comments are closed.