(Foto) „Caravana Vederii” – Fundația Edelweiss a întîlnit mai mult de 1 300 de bunei pentru consultații oftalmologice

Campania „Caravana Vederii”, Fundația Edelweiss a întîlnit mai mult de 1 300 de bunei pentru consultații oftalmologice, vlad plahotniuc, pdm, partidul democrat din moldova, 

Zilele acestea, a venit rândul vârstnicilor din comuna Bălăneşti, raionul Nisporeni, să ajungă în faţa medicilor oftalmologi pentru un consult de vedere. Pentru mulţi dintre ei, aceasta a fost şi prima consultaţie de acest fel, deşi de ani buni privirea nu le mai este la fel de ageră şi au dificultăţi în a citi, a privi la televizor sau a-şi face treaba de zi cu zi prin gospodărie.

„Nu văd de mult timp. La oftalmolog nu am fost niciodată. Îmi lăcrimează şi mi se pune o ceaţă pe ochi”, a mărturisit una dintre bunici medicului.

Anastasia Chirtoacă are 58 de ani şi spune că vederea i-a slăbit din cauza meseriei migăloase pe care a avut-o. A fost croitoreasă într-o fabrică, iar din pricina acestui efort al ochilor nu a mai văzut bine în ultimii ani. Ne spune că acum totul în jur a devenit mai clar, datorită ochelarilor pe care i-a primit din partea Fundaţiei lui Vlad Plahotniuc „Edelweiss”. A ţinut să îi mulţumească fondatorului Edelweiss pentru acest dar extraordinar pe care îl face pensionarilor, care altfel nu ar avea posibilităţi.
 
„Chiar vedeam greu, foarte greu. Acum chiar numerele de telefon sunt mari, le văd de departe. Vlad Plahotniuc, el se chinuie şi ţine cu lumea noastră. Ţine cu poporul, poporul o să ţină cu dânsul, Dumnezeu să îi dea sănătate”, a spus pensionara.

Cu bucurie în priviri şi în glas au decurs toate consultaţiile în Bălăneşti. Bătrânii şi-au amintit şi de alte campanii pe care Fundaţia le desfăşoară pentru oameni şi chiar de alte iniţiative promovate de Vlad Plahotniuc. „Da, chiar îi mulţumim domnului Plahotniuc pentru grija faţă de noi. Foarte bun om, să îi spuneţi că îi mulţumim din toată inima. Vrem să-l vedem de fiecare dată când vine să îi spun că iată acest om face ceva pentru ţara noastră, pentru lume, pentru oameni.” „Domnul Plahotniuc să trăiască, ne-a făcut şi drumurile, ne dă ochelari. Îi mulţumim că are grijă.”, au glăsuit vârstnicii.

De consultaţii se ocupă medici specialişti din Chişinău, care vor ajunge până la sfârşitul anului în fiecare localitate din raionul Nisporeni.

Total
0
Shares
Total
0
Share