FOTO // Casa de Cultură din Pohorniceni a fost complet renovată cu sprijinul echipei lui Ilan Șor

Bucurie mare în satul Pohorniceni, raionul Orhei. Muzică, dansuri, animatori veseli, râsete zglobii ale copiilor, zâmbete pe fețele adulților. Casa de Cultură a fost inaugurată aici într-o atmosferă de sărbătoare, după reparație capitală.

Lucrările au fost realizate calitativ de către administrația locală, cu sprijinul conducerii raionului Orhei și a echipei lui Ilan Șor. Comunicațiile șiacoperișul au fost schimbate, iar fațada – revopsită. Încăperile din Casa de Cultură au devenit confortabile, cu mobilier nou, aparate de aer condiționat iarnă-vară, zonă Wi-Fi.

“Acest loc este foarte important pentru sat. Cultura trebuie susținută, la fel ca sportul și educația. Am reușit să reparăm clădirea și să amenajăm teritoriul datorită Dumneavoastră, datorită eforturilor comune. Vă mulțumim că sunteți alături de noi și Dumnezeu să vă binecuvânteze”, a declarat primarul satului, JanecCorobciuc, adresându-se locuitorilor.

Reparații capitale au fost făcute nu doar în incinta edificiului. Terenul din apropiere a fost pavat, gardul a fost reînnoit, iar parcul – amenajat. Potrivitviceprimarului de Orhei, Valerian Cristia, care a fost invitat la acest eveniment, în pofida situației politice și economice dificile din țară, conducerea raionului continuă să implementeze noi proiecte de infrastructură și sociale, deoarece cel mai important lucru sunt oamenii.

“În această frumoasă Casă de Cultură renovată, copiii Dumneavoastră vor putea să se implice în diferite activități interesante. Există cercuri de fizică, matematică, pictură, muzică, dans, șah. Raionul nostru Orhei este bogat în oameni buni și copii talentați. Noi le creăm condițiile necesare pentru o viață normală, dezvoltare și recreere culturală”, a subliniat Valerian Cristea.

“Este foarte bine. Fără o școală, o biserică și o Casă de Cultură, nu există sat. De școala noastră suntem mulțumiți, avem un episcop și o parohie minunată, iar acum o Casă de Cultură confortabilă. Suntem foarte fericiți. Mulțumim mult primarului nostru, conducerii raionului Orhei și, desigur, lui Ilan Șor pentru un asemenea ajutor”, a spus unul dintre săteni.

“Casa de cultură – este foarte bine. Vine iarna, iar copiii vor avea posibilitatea să-și petreacă timpul liber în mod interesant și util în confort și căldură. Ei se simt bine, iar noi liniștiți. Mulțumim autorităților locale și raionale, mulțumim echipei lui Ilan Șor că nu a uitat de noi”, a spus o săteancă.

“În timp ce copiii vor picta sau juca șah, noi putem face fitness. Casa de Cultură dispune și de un spațiu pentru sport. Noi nici măcar nu puteam visa la așa ceva. Vă mulțumim foarte mult”, și-a împărtășit emoțiile o săteancă.

Viața atât la oraș, cât și la sat trebuie să fie la același nivel înalt. Anume așa o sarcină dificilă, dar nobilă, și-a propus să realizeze Ilan Șor atunci când a devenit primar al municipiului Orhei, în 2015. Omul de afaceri și filantropul rămâne fidel orașului și raionului său preferat, chiar și după expirarea mandatului său. El lansează proiecte de infrastructură și sociale în oraș și în sate.

“Prioritar pentru noi nu sunt posturile sau funcțiileînalte. Dar oamenii obișnuiți, care sunt sarea și sângele acestei țări, și care ar trebui să trăiască în condiții decente, astfel încât copiii lor să nu-și părăsească casele în căutarea fericirii, dar să rămână acasă. Împreună, vom renaște o Moldovă frumoasă și înfloritoare”, a declarat Ilan Șor.

În decurs de opt ani, la Orhei și în raionul Orhei au fost reparați și modernizați circa 200 de kilometri de drumuri, au fost construiți kilometri de trotuare, a fost instalat iluminatul stradal în sate, au fost construite sute de terenuri de joacă pentru copii și sportive, au fost reparate școli și grădinițe, au fost îmbunătățite curțile și parcurile.

Total
0
Shares
Total
0
Share