(Foto) Ce a discutat Pavel Filip cu congresmenii americani veniți la Chișinău, săptămâna trecută?!

Ce a discutat Pavel Filip cu congresmenii americani veniți la Chișinău, dereck hogan sua moldova, pdm plahotniuc, partidul democrat, fapte nu vorbe, pentru moldova, investitii straine, democratie europa de est, 
 

Prim-ministrul Pavel Filip s-a întâlnit săptămâna trecută cu o delegație a Congresului SUA, aflată în vizită în țara noastră. Premierul a menționat că Republica Moldova acordă o atenție deosebită relațiilor bilaterale cu SUA și a apreciat buna colaborare dintre țări. La eveniment a fost prezent și ambasadorul Dereck Hogan.

Șeful Executivului a evidențiat în mod deosebit sprijinul SUA în reglementarea conflictului transnistrean. Totodată, Pavel Filip a accentuat importanța consolidării securității țării în general, dar și a securității energetice, suportul SUA fiind unul valoros în acest sens.
 
Premierul s-a referit și la cele mai importante reforme implementate de Guvern, care au asigurat stabilizarea sectorului bancar și o creștere economică constantă, în medie de 4% în ultimi 3 ani. Totodată, acțiunile Guvernului pentru îmbunătățirea mediului de afaceri au contribuit la creșterea fluxului de investiții. Astfel, și un grup de importante companii americane s-a arătat interesat să investească în țara noastră. „Ne dorim o valorificare cât mai intensă a potențialului economic și investițional al relațiilor bilaterale moldo-americane”, a declarat Pavel Filip.
 
În context, premierul a remarcat că anul acesta marcăm cea de-a 20-a aniversare a Parteneriatului Bilateral Republica Moldova-Carolina de Nord, care este un exemplu de cooperare benefică de-a lungul anilor. În prezent, cu sprijinul Carolinei de Nord în țara noastră sunt implementate mai multe proiecte în domeniile apărării, social și educațional.
 
Reprezentanții Congresului SUA au apreciat dialogul bilateral, exprimând interesul pentru consolidarea în continuare a relațiilor bilaterale în domeniile de interes reciproc.
Total
0
Shares
Total
0
Share