Externe

(foto) Ce actor a câștigat cei mai mulți bani din Game of Thrones? Nu este nici Daenerys și nici Jon Snow!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Serialul „Game of Thrones”, devenit un simbol al ultimilor ani, a luat sfârșit. Acesta a lăsat un gust amar fanilor, care așteptau un alt final al sezonului 8, care cereau să fie filmat din nou ultimul sezon, după scenariul cărții lui George Martin.

Până una alta, vă prezentăm top 15 personaje din GoT care au câștigat cei mai mulți bani, spoiler: pe prima poziție nu este nici Jon Snow și nici Daenerys Targaryen.

15. Nathalie Emmanuel (Missandei) – 1 milion de dolari

Missandei a apărut în al treilea sezon și din start a reușit să atragă de partea sa fanii. În 5 sezoane, ea a crescut de la sclavă, la mâna dreaptă a reginei Daenerys. În tot acest timp, Nathalie a reușit să câștige circa 1 milion de dolari, este o sumă foarte bună pentru o actriță care nu a jucat un rol principal.

14. Alfie Allen (Theon Greyjoy) – 2 milioane de dolari

Personajul Theon Greyjoy este prezent în serial din primul sezon. În aceste 8 sezoane el a suferit multe schimbări, ajungând din categoria C în B. În ultimele sezoane, Alfie Allen câștiga circa 100 de mii pentru un episod, reușind în total să câștige circa 2 milioane de dolari.

13. Conleth Hill (Varys) – 2 milioane de dolari

Varys, este un alt personaj care a fost alături de noi, începând cu primul sezon. Onorariul actorului britanic, la fel în sezoanele 7-8 constituia 100 de mii pentru episod. Suma totală câștigată de el este apreciată în 2 milioane de dolari.

12. Gwendoline Christie ( Brienne of Tarth) – 3 milioane de dolari

Brienna este prima femeie – cavaler și lordul comandant al Gărzii regale. Ea a apărut în al doilea sezon. Celebrity Net Worth scris că actrița britanică a câștigat în această perioadă în jur de 3 milioane de dolari. Este o sumă impresionantă, mai ales din cauza faptului că înainte de serial, actrița era necunoscută.

11. Iain Glen (Jorah Mormont) – 3 milioane de dolari

Jorah Mormont, un cavaler exilat din Westeros, a apărut în primul sezon, dar nu a fost niciodată în roluri principale. Actorul scoțian a reușit datorită GoT să primească un cec de 3 milioane de dolari.

10. Isaac Hempstead Wright (Bran Stark) – 4 milioane de dolari

Isaac avea doar vârsta de 10 ani când s-a alăturat serialului pentru rolul lui Bran Stark. Acum are 19 ani, iar Game of Thrones i-a adus 4 milioane de dolari. În ultimele 2 sezoane, actorul câștiga câte 175 de mii de dolari pentru un episod.

9. Sophie Turner (Sansa Stark) – 6 milioane de dolari

Sansa este unul din personajele cheie a serialului și una din eroinele preferate a publicului. Până nu demult, aceasta câștiga 175 de mii de dolari pentru episod, iar în ultimul sezon, a ajuns la 210 mii pentru un episod. Turner a povestit recent că nu este supărată pe Kit Harington, colegul ei, care a câștigat mult mai mult. Aceasta a explicat că Jon Snow apărea mai des noaptea și avea mai mult de lucru.

8. Maisie Williams (Aria Stark)

Maisie a venitprima dată în platou fiind adolescentă. În 8 sezoane, onorariul ei a crescut de la 150 de mii la 210 mii pentru un episod. Într-un interviu, tânăra actriță a povestit că la începutul serialului, scopul ei era să câștige bani pentru un laptop.

7. Natalie Dormer (Margaery Tyrell) – 6 milioane de dolari

Margaery Tyrell a fost un personaj secundar, ce a apărut în sezonul 2. Dar cu toate acestea, a devenit foarte populară și iubită de fani, iar moartea ei în sezonul 6, a mâhnit multă lume. Pentru mulți ar fi surprinzător că Dormer a câștigat la fel cât Sophie Turner și Maisie Williams. Explicația e una simplă, producătorii serialului le-au inclus pe ambele în grupul B de actori, care erau plătiți cu aceeași sumă. Aceștia au creat un algoritm, conform căruia, actorii erau împărțiți în trei grupe, A, B și C. Reieșind din acestea, erau și veniturile lor.

6. Rory McCann (Sandor Clegane) – 6 milioane de dolari

Sando Clegane, cunoscut de fanii serialului ca „The Hound” sau „Пёс” în limba rusă, a fost prezent din primul sezon. Personajul a suferit multe schimbări, iar spre finalul serialului dintr-un personaj negativ, a devenit unul pozitiv. Serialul i-a adus actorului scoțian în jur de 6 milioane de dolari, el la fel fiind în grupul B de actori.

5. Lena Headey ( Cersei Lannister) – 9 milioane de dolari

Lena Headey este una din cele 5 staruri ale serialului, incluși în grupul A de către producători. Personajul ei, Cercei este considerat cel mai negativ din întregul serial. Într-un top, realizat în acest an, Cercei a fost desemnată ca cel mai important personaj negativ din secolul XXI.

4. Kit Harington (Jon snow) – 12 milioane de dolari

Jon Snow este unul din cei mai importanți eroi ai serialului și favoritul milioanelor de fani, dar acest lucru nu a fost mereu așa. În 2014, eroul lui Haringhton nu era cunoscut, iar actorul a început să câștige bani mulți abia în sezonul 3 – în jur de 300 de mii de dolari pentru episod. În sezonul 7, Snow a câștigat în jur de 500 de mii de dolari, iar pentru sezonul 8, un milion și 200 mii de dolari pentru episod.

3. Emilia Clarke (Daenerys Targaryen) – 13 milioane de dolari

Daenerys Targaryen, mama dragonilor și cea care a distrus lanțurile sclavilor din tot regatul, este personajul central al serialului. Se poate de spus că cariera ei de actriță a început datorită acestui serial. Ca și Kit Harington, actrița a reușit să obțină un salariu mai mare, la 500 de mii de dolari, abia în sezonul 7. În sezonul final, pentru un episod, toate personajele centrale primeau salarii de peste un milion pentru episod.

2. Peter Dinklage (Tyrion Lannister) – 15 milioane de dolari

Peter Dinklage, care a jucat rolul lui Tyrion Lannister a fost un personaj cunoscut și înainte de serial. Cu toate acestea, onorariul lui era de 150 de mii de dolari, la începutul serialului. După discuții cu echipa de la HBO, suma a crescut la 300 de mii de dolari, ulterior a ajuns la 1.2 milioane pentru un episod.

1. Nikolaj Coster-Waldau (Jaime Lannister) – 16 milioane de dolari

Jaime Lannister – încă un personaj cheie a serialului, pe care fanii îl urmăresc din primul sezon. Onorariul actorului danez a ajuns la ultimul sezon până la 1.2 milioane de dolari pentru un episod. În momentul de față, Waldau este considerat drept unul din cei mai bogați actori al Game of Thrones.

P.S. Nu doar actorii au avut de câștigat în urma serialului. De exemplu, canalul HBO a câștigat 8 miliarde de dolari, autorul cărții, George Martin, în jur de 65 milioane de dolari, iar Irlanda de Nord, unde s-a filmat o parte a serialului – peste 300 de milioane de euro investiții.

Sursa: Adme.ru

loading...

Comments are closed.