Alte știri

(foto) Ceremonia de comemorare a echipajului SMURD căzut la datorie la Cantemir în 2016

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, a participat sâmbătă 2 iunie 2018, la ceremonia de comemorare a echipajului aeromedical SMURD căzut la datorie la data de 2 iunie 2016, în satul Haragîş, raionul Cantemir.

Cu acest prilej, Ambasadorul Daniel Ioniţă a menționat:
„Data de 2 iunie este o zi scrisă cu lacrimi în istoria misiunilor diplomatice și consulare al României din Republica Moldova. Este ziua în care îi comemorăm pe cei patru eroi ai echipajului nr. 347 SMURD, căzuți la datorie în încercarea nobilă de a salva viețile semenilor noștri. Sacrificiul suprem al acestora reprezintă dovada cea mai elocventă că proiecte precum SMURD și altele pe care dorim să le dezvoltăm în domeniul sănătății și în cel al educației în Republica Moldova trebuie să continue. Nu vom uita niciodată sacrificiul lor!”

La eveniment au participat consulul general al României la Cahul, Anca Corfu, șeful Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI al Republicii Moldova, general maior Mihail Harabagiu, vicepreședintele consiliului raional Ion Dimcea, Înalt Preasfinția Sa Petru, Mitropolit al Chișinăului și Exarhul Plaiurilor, Prea Sfinția Sa Veniamin Goreanu, Episcop al Basarabiei de Sud, primarul localității Haragîș reprezentanți ai autorităților locale și angajați SMURD de pe ambele maluri ale Prutului.

Tragedia de la Haragîş s-a produs la data de 2 iunie 2016. La bordul aeronavei se aflau pilotul aparatului de zbor, copilotul, un medic şi un asistent. Elicopterul se îndrepta spre Raionul Cahul pentru a prelua un pacient.

loading...

Comments are closed.