Actualitate

FOTO // Chișinăul va achiziționa două troleibuze articulate, de la o companie din Italia. Cum arată acestea

Pinterest LinkedIn Tumblr

Municipalitatea va achiziționa 2 troleibuze articulate în stare tehnică nouă, moderne, de la o companie din Italia. Prețul este de 50 mii euro per unitate, prețul inițial fiind de peste 700.000 euro, a anunțat Ion Ceban, primarul municipiului Chișinău.

Ambele unități au fost evaluate de un specialist autorizat din Republica Moldova. Astfel expertiza a arătat că unităţile de transport sunt în stare tehnică nouă, moderne, cu podea coborâtă pe toată lungimea salonului, dotate cu sisteme de condiționare a aerului, cu propulsie autonomă şi caroserie cu protecție corozivă.

Totodată şi consumul de energie electrică a unităţilor de transport noi este preponderent mai mic decât al troleibuzelor vechi care circulă actualmente pe străzile din Chişinău.

Necesitatea achiziţionării unităţilor de transport pentru municipiul Chişinău este una stringentă ţinând cont că starea actuală a troleibuzelor, inclusiv articulate, din cadrul Î.M. „Regia Transport Electric” este una precară.

În prezent, RTEC dispune de 392 troleibuze, inclusiv 18 articulate. Mai mult, 6 unități articulate de model ZiU și IuMZ au fost produse în anii 1995-1996, având o perioadă de exploatare de 25-26 ani, respectiv sunt învechite şi prezintă pericol pentru călători.

Doar în ultima perioadă la Chişinău au fost aduse 25 de troleibuze din Riga şi 15 din Belarus. Actualmente în atelierul de reparaţii al RTEC sunt asamblate alte 20 de troleibuze care vor ieşi curând pe străzile capitalei.

Ar putea fi o imagine cu autobuz şi în aer liberAr putea fi o imagine cu 1 persoană şi text care spune „gestione trasporti metropolitani”Ar putea fi o imagine cu în aer liberAr putea fi o imagine cu în aer liberAr putea fi o imagine cu interiorAr putea fi o imagine cu în aer liber

loading...

Comments are closed.