Social

FOTO // Cinci mașini pentru deszăpezirea drumurilor au ajuns astăzi la Chișinău, din partea Întreprinderii Unitare de Stat „Ecotehprom”, din Federaţia Rusă

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cinci mijloace de transport multifuncționale destinate pentru deszăpezirea drumurilor au ajuns la Chișinău. Acestea au fost donate de către Întreprinderea Unitară de Stat „Ecotehprom”, din Federaţia Rusă.

Donația vine în urma solicitării făcute de primarul capitalei, Ion Ceban, către Guvernul Rusiei și primarul Moscovei, Serghei Sobeanin.

„Această donație a venit în urma discuţiilor pe care le-am avut cu administrația  orașului Moscova, în luna ianuarie curent, unde am solicitat primarului Serghei Sobianin sprijin în acest sens. Iar achiziţionarea a 5 utilaje noi de acest fel ar fi costat municipalitatea circa 2,1 milioane lei, surse de care nu dispuneam la acel moment”, a declarat edilul capitalei.

Mașinile sunt pe platformă KAMAZ, iar utilajele speciale integrate sunt fabricate de companii specializate cu renume mondial. Trei autospeciale din acest lot, sunt prevăzute suplimentar și cu utilaje de spălare a străzilor ;i de ]mpr[;tiere a materialului antiderapant.

ÎM Regia „EXDRUPO” a asigurat procedurile de transportare, import și înregistrare a mijloacelor de transport donate.

Prezent la eveniment, primarul general, Ion Ceban, a menționat că necesitatea unor astfel de utilaje multifuncționale este una stringentă pentru municipiul Chişinău, în contextul în care maşinile pentru deszăpezire de la ÎM Regia „EXDRUPO”, sunt în mare parte vechi şi se defectează periodic.

Necesitatea curentă a întreprinderii „EXDRUPO” este de minim încă 30 de unităţi de acest fel. În prezent, regia dispune în total 68 de autospeciale ce pot interveni la deszăpezire, dintre care 21 sunt mașini multifuncționale, care pot să măture zăpada și să presare antiderapant. În continuare, municipalitatea prevede completarea parcului auto al Î. M. „Exdrupo”.

loading...

Comments are closed.