Alte știri

FOTO // Circa 1600 kg de carcase de pui infestate cu Salmonella Enteritidis, depistate la un agent economic din Bălți

Pinterest LinkedIn Tumblr

Inspectorii Subdiviziunii teritoriale Bălți ai Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor au depistat la un operator economic un lot de circa 1600 kg de produse neconforme, infestat cu Salmonella Enteritidis, ceea ce prezintă pericol biologic, informează Echipa.md

Inspectorii ANSA au prelevat probe din lotul suspect și le-au expediat la două laboratoare acreditate din Republica Moldova. Rapoartele de încercări au arătat prezența în carnea supusă examinării a bacteriei Salmonella Enteritidis.

Produsele infectate, au fost încărcate într-o unitate de trasnport specială și, fiind însoțit de inspectorii Direcției de Patrulare Nord a INSP, au fost transportat la locul de nimicire.

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor atenționează repetat consumatorii că bacteria salmonella este cauza cea mai frecventă a toxiinfecțiilor alimentare provocate de alimentele contaminate.

Citește și: Secretariatul General al Guvernului României și Universitatea de Stat din Moldova, colaborare prin proiecte culturale și educative

loading...

Comments are closed.