Alte știri

(foto) Circa 800 de oameni au răspuns apelului lui Năstase și proteastează, blocând circulația în PMAN

Pinterest LinkedIn Tumblr

Circa 800 de oamei au răspuns apelului lansat de liderul Platformei DA și protestează în PMAN, blocând traficul rutier pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt. Cel puțin asta reiese din imaginile făcute cu drona.

Oamenii au ieșit în stradă pentru a protesta față de anularea alegerilor din 3 iunie. Inițial protestul a fost în fața Primăriei municipiului Chișinău, apoi protestatarii au mers într-un marș la sediul PDM, după care s-au îndreptat spre Piața Marii Adunări Naționale și au blocat traficul rutier.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Preşedintele PPDA, Andrei Năstase, a contestat la Curtea de Apel Chişinău decizia privind invalidarea mandatului său de primar. Până la sfârşitul acestei săptămâni, magistraţii urmează să se pronunţe în acest sens.

„Ceea ce a făcut ieri judecătoarea Rodica Berdilo este o crimă. Am crezut că se va emite o hotărâre motivată, redactată, pe care să o putem contesta imediat în acestă dimineaţă. O contestăm cu un apel iniţial preliminar, ca mai apoi să putem să o contestăm atunci când o vom avea redactată şi motivată”, a menţionat Andrei Năstase.

În cadrul ședinței de Guvern, Premierul Pavel Filip s-a arătat nemulțumit de decizia Judecătoriei Chișinău de anulare a scrutinului din Capitală. Democratul a declarat că decizia „e ultimul lucru” pe care și l-ar fi dorit guvernarea și „nu e în favoarea” acesteia.

„Este o decizie care a bulversat întreaga opinie publică, ridică mai multe semne de întrebare, apar speculații care nu sunt în favoarea guvernării și sunt îndreptate împotriva ei. Cui folosește o asemenea decizie în mod real? Noi ca guvernare avem doar de pierdut în asemenea situație. Întrebarea e și mai mare pentru că se întâmplă când se prefigurau mai multe reușite pe intern și pe extern. Mă refer și la dimensiunea politică, la decizii importante pe financiar. E vorba de sume mari. Pentru o guvernare care mai are jumătate de an, e ultimul lucru pe care ni l-am dori. Avem alegeri parlamentare”, a declarat Pavel Filip în cadrul ședinței de Guvern.

protest PPDA, PROTEST PAS, Maia Sandu, Andrei NASTASE, proteste in PMAN, protestatarii au blocat bd Stefan cel Mare, protest la sediul PDM, cer validarea mandatului lui Andrei Nastaseprotest PPDA, PROTEST PAS, Maia Sandu, Andrei NASTASE, proteste in PMAN, protestatarii au blocat bd Stefan cel Mare, protest la sediul PDM, cer validarea mandatului lui Andrei Nastase

 

loading...

Comments are closed.