FOTO // Conducerea și membrii Partidului ”Renaștere” au omagiat memoria victimelor Holocaustului

Reprezentanții Partidului ”Renaștere”, în frunte cu Natalia Parasca, au adus un omagiu solemn victimelor Holocaustului.

Într-un gest de comemorare, reprezentanții partidului au vizitat Memorialul Victimelor Fascismului, locul unde în 1941 au fost împușcați peste 14 mii de evrei, romi, ruși, ucraineni și moldoveni, scrie sinteza.org

Formațiunea a notat că în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, peste 300 de mii de evrei și 50 de mii de romi au suferit atrocități în taberele de concentrare de pe teritoriul Moldovei, iar poporul moldovenesc, rezistent și solidar, a supraviețuit, păstrându-și identitatea în acei ani dificili.

„Atrocitățile comise de naziști în timpul celui de-al Doilea Război Mondial sunt condamnate de întreaga lume. Poporul moldovenesc s-a aflat practic în epicentrul acelor evenimente violente. Poporul moldovenesc, prietenos și multinațional, au încercat să împartă între bine și rău, între străini și ai lor. Am supraviețuit în acei ani dificili și ne-am păstrat identitatea. Pe locul unde astăzi se află Memorialul Victimelor Fascismului, peste 14 mii de evrei, romi, ruși, ucraineni și moldoveni au fost împușcați în 1941. În total, peste 300 de mii de evrei și 50 de mii de romi au fost torturați în taberele de concentrare de pe teritoriul țării noastre în timpul Marelui Război pentru Apărarea Patriei”, scrie formațiunea într-un comunicat de presă.

Total
0
Shares
Total
0
Share