Social

(foto) Corupție într-un liceu din capitală! Dovezi care arată că profesorii schimbă mediile peste noapte chiar în ajun de BAC

Pinterest LinkedIn Tumblr

Liceul teoretic „Ion Creangă” din capitală se pare că este la un pas de un nou scandal. De această dată, profesorii instituției de învățământ au modificat în mod obraznic notele unei eleve chiar în ajunul examenului de BAC, pentru ca aceasta să obțină un ordin pentru rezultate excelente la învățătură. Despre acest caz, ne-a comunicat pe Facebook un elev a instituției în cauză.

Elevul care ne-a rugat să îi păstrăm anonimatul, ne-a trimis poze din registrul de note, făcute în zile diferite. În aceste poze, vedem o elevă, prenumele căreia este Mihaela, care se pare că se află în relații foarte apropiate cu profesorii acestei instituții, dacă media ei a fost mărită intenționat. La unul din obiectele de studiu, printre literele „a” foarte multe la număr, s-au „strecurat” tocmai 8 note de 10, fapt care a făcut posibilă o creștere „peste noapte” a notei medii.

Un alt exemplu foarte bun, pe care l-a prezentat elevul anonim, sunt două poze făcute în 2 zile diferite. Astfel, dacă în ziua „a”, nota medie în dreptul Mihaelei este 8.20, în ziua „b”, în dreptul Mihaelei nota de 8.20 a fost ștearsă intenționat cu corectorul, și apare frumușel media de 8.71 alături de un 9.00. Pentru a ne convinge că media de 8.71 este trucată, putem să privim la notele vecinilor de listă a „eroinei”, unde media elevului Cornel continuă să fie pe ambele poze de 8.00, iar mediile elevilor Ion și Vasile rămân a fi 6.00 și 6.50.

Persoana, care ne-a comunicat despre acest caz, a menționat că administrația liceului susține actele de corupere a profesorilor și nu reacționează în nici un fel la plângerile venite din partea elevilor instituției de învățământ. Eleva, media căreia a fost modificată ar dori să primească ordinul „Gheorghe Cașu” pentru rezultate foarte bune la învățătură, iar pentru acest lucru, a recurs să corupă profesorii, fapt pe care l-a și recunoscut într-o discuție cu colegii de clasă.

Amintim că liceul „Ion Creangă”, aflat în sectorul Râșcani al capitalei, numit și „cel mai european liceu al capitalei” nu se află la primul scandal de corupție. În anul 2016, un grup de părinți s-a plâns că administrația liceului nu dorește să primească copiii în clasa 1, chiar dacă aceștia au vize de reședință în zonă. Părinții au declarat că li se cer bani pentru înmatriculare, iar sumele ar ajunge chiar la 1000 de euro. Conducerea instituției de învățământ nu a comentat atunci acuzațiile, mai mult de atât, au restricționat accesul echipei de filmat al echipei Prime TV.

loading...

Comments are closed.