Externe

(foto) Cu un pas mai aproape de lumea arabă! Moldova și-a inaugurat oficial Ambasada în EAU

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, a inagurat Ambasada Republicii Moldova în Emiratele Arabe Unite, care a devenit a 41 misiune diplomatică a țării noastre peste hotare. La ceremonia, care s-a desfășurat în seara zilei de 10 mai la Abu Dahbi,  a participat Ministrul de stat Zaki Anwar Nusseibeh, membri ai Guvernului Republicii Moldova, reprezentanții misiunilor diplomatice acreditate în EAU, oameni de afaceri din țară și Emiratele Arabe, activul diasporei moldovenești.

Adresându-se celor prezenți, Ministrul Tudor Ulianovschi a accentuat că prin inaugurarea Ambasadei Republicii Moldova în Emiratele Arabe Unite, Executivul de la Chișinău trasează odată în plus principalele obiective în politica externă a statului – stabilirea relațiilor de parteneriat cu state din diferite regiuni ale globului, promovarea produselor și serviciilor autohtone pe diferite piețe, susținerea conaționalilor, prin oferirea serviciilor consulare sau de alt gen în orice țară nu s-ar afla ei.

”Deschiderea misiunii diplomatice constituie un nou capitol al dezvoltării relaţiilor de cooperare între Republica Moldova şi Emiratele Arabe Unite, fapt ce denotă interesul autorităţilor de la Chişinău de a contribui la consolidarea raporturilor bilaterale în cele mai diverse domenii de interes reciproc, pledând cu acest prilej pentru creșterea volumului comerţului bilateral şi atragerii investiţiilor emiriene în economia națională”, a punctat Ministrul moldovean al Afacerilor Externe.

Ministrul Zaki Anwar Nusseibeh a salutat inaugurarea Ambasadei Republicii Moldova cu sediul la Abu Dhabi, exprimând cu acest prilej deschiderea autorităţilor emiriene de a contribui la consolidarea relaţiilor de cooperare între Republica Moldova şi Emiratele Arabe Unite, spre binele ambelor ţări.

Relaţiile diplomatice între Republica Moldova şi Emiratele Arabe Unite au fost stabilite la 21 decembrie 1995, fiind semnate în prezent 7 tratate bilaterale. Conform datelor Biroului Naţional de Statistică, în anul 2017 volumul exporturilor moldoveneşti în Emiratele Arabe Unite a însumat 2,47 mln USD (comparativ cu  788,22 mii dolari SUA în anul 2016), iar volumul importurilor a constituit 1,89 mln USD (comparativ cu 1,08 mln USD în anul 2016).

cu un pas mai aproape de lumea arabă, moldova și-a inaugurat oficial Ambasada în EAU, tudor ulianovschi, guvernul filip

Ambasada Republicii Moldova în EAU

ambasada moldovei in eau, emiratele arabe unite, tudor ulianovschi

Capitala EAU – Abu Dhabi

chisianu, abu dhabi, emiratele arabe unite, moldova

loading...

Comments are closed.