Social

(foto) Cum a evoluat bradul de Crăciun în ultimii 11 ani? Cum arătau primii brazi instalați în centrul capitalei?

Pinterest LinkedIn Tumblr

Suntem în 2018 și deja a devenit o tradiție să avem probleme cu bradul de Crăciun, instalat anual în inima Capitalei.

Povestea noastră începe acum 11 ani, mai exact în 2007, când tânărul liberal Dorin Chirtoacă devine pentru prima dată Primar General al Chișinăului.

Poza bradului din 2007 lipsește deoarece bradul a fost furat! Mai bine zis, comuniștii de la guvernare i-au interzis lui Dorin să instaleze pomul de Cărciun.

Și bradul din 2008 a fost furat. Pomul înalt de 17 metri a fost furat, după ce fusese arestat de poliție. Mai apoi, Dorin Chirtoacă a găsit bradul la o casă de copii, însă a renunțat să-l ia de acolo. În schimb, a împodobit trei brazi din Scuarul Teatrului de Operă și Balet.

În 2009, în sfârșit bradul a fost instalat în centrul Capitalei fără probleme! Anul 2009 râmâne în memoria noastră datorită evenimentelor din 7 aprilie, când comuniștii pierd puterea și vin la guvernare partidele pro-europene.

Bradul din 2010 din nou a stârnit polemici. Unora nu le plăcea cum arată și ziceau că bradul din Bălți ar fi mai frumos!

În 2011, moldovenii s-au bucurat de un brad înalt de 25 de metri. Atunci primarul declara falnic că bradul de la Chișinău este mai frumos ca bradul din Capitala UE, Bruxelles! Pomul a costat 11 mii de lei.

Bradul din 2012 a fost inaugurat pe 1 decembrie cu un concert al formației Vunk. Autorităţile au ales în acel an un arbore care avea aproximativ 50 de ani şi o înălţime de 20 de metri. Bradul din centrul capitalei a fost îmbrăcat în alb şi roşu, culori pe care, potrivit Primăriei, le-ar fi ales locuitorii oraşului.

În 2013 bradul principal al țării a avut în jur de 18 metri înălțime şi a fost crescut în grădina unui locuitor al satului Coşerniţa, din raionul Criuleni, timp de 40 de ani. Costul copacului a fost de circa 15 mii de lei.

În 2014 bradul a fost cu 3 metri mai înalt decât cel de anul precedent. Pomul a crescut în curtea unui agent economic din cartierul Poşta Veche al Capitalei timp de 35 de ani. Agentul l-a oferit cadou municipalității. Totodată, în Chișinău a fost inaugurat și iluminatul decorativ pe mai multe străzi.

În 2015 nu s-a tăiat nici un brad. Primaria a decis să împodopească un pom viu care crește lângă Arca de Triumf.

În 2016 din nou probleme cu bradul! Pomul nu avea o structură uniformă și multe voci spuneau că este cam urât, totuși spiritul de sărbătoare a umplut inima Capitalei.

În 2017 povestea cu bradul a fost cea mai interesantă. Bradul s-a rupt, apoi a fost nevoie de a cumpăra un altul, pe care l-a procurat primarul interimar Silvia Radu din resurse proprii.

Și anul 2018, bradul de Crăciun pentru prima dată este unul artificial. Ce părere aveți?


Telegraph Moldova vă urează sărbători fericite altături de cei dragi!

loading...

Comments are closed.