Social

(foto) Cum a votat publicul din Republica Moldova la Eurovision? Cine a primit 12 puncte la televoting din partea noastră?

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cum a votat publicul din Republica Moldova la concursul Eurovision din acest an? În cadrul transmisiunii live, ni s-a arătat că juriul din țara noastră a oferit Macedoniei de Nord punctajul maxim, dar cum a votat publicul nu s-a spus. Accesând site-ul oficial al competiției, am aflat care au fost preferințele publicului moldovenesc.

Duncan Laurence din Olanda este marele câștigător al concursului Eurovision Song Contest 2019, iar Moldova și România nu au fost prezente în marea finală. Aceste lucruri sunt cunoscute tuturor fanilor acestei competiții. Un lucru mai puțin cunoscut este cum au votat oamenii, fanii simpli a celui mai prestigios concurs muzical din Europa.

În juriu, țara noastră a fost reprezentată de Corneliu Botgros, Vasile Olaru, Ilia Lozovanu, Igor Munteanu și Geta Burlacu. Aceștia au stabilit că Macedonia de Nord a avut cea mai bună prestație, oferindu-i 12 puncte. 10 puncte a primit Australia, 8 Republica Cehă, 7 Norvegia, 6 Azerbaijan, 5 Rusia, 4 Danemarca, 3 Olanda, 2 Suedia și un punct Malta.

Publicul însă a avut o părere cu totul diferită. Astfel, 12 puncte din partea votanților noștri au fost oferite Rusiei, 10 Azerbaijanului, 8 puncte a primit în mod surprinzător San Marino, 7 țara gazdă, Israel, 6, Olanda, 5 Italia, 4 Elveția, 3 Norvegia, 2 Cehia și un punct a primit Islanda.

De menționat este faptul că, vecinii de peste Prut, au oferit 12 puncte Olandei, chiar dacă juriul a dat 12 puncte Australiei. Publicul din România a oferit 10 puncte Elveției, 8 Italiei, 7 puncte le-a primit Rusia și așa mai departe conform screenshot-ului de mai jos.

loading...

Comments are closed.