(Foto) Cum arată campania poliției naționale “Copil școlarizat – copil protejat” în raioanele țării

crime moldova, Campania poliției naționale, Copil școlarizat - copil protejat, în raionale țării, gheorghe cavcaliuc igp, alexandru pinzari, mai jizdan, educatie moldova 2018 
 

La 18 august, Poliția Moldovei (IGP) derulat Campania Națională ”Copil Școlarizat – Copil Protejat”. Startul Campaniei naționale de binefacere a fost dat în Piața Marii Adunări Naționale.

Evenimentul a început cu o slujbă de binecuvântare oficiată de către ÎPS Mitropolit Vladimir și soborul de slujitori ai Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului” și a continuat cu susținerea unei Conferințe de presă. “Caravana cu cele 1 900 de daruri pentru copiii din toată țara a pornit în fiecare raion pentru a aduce zîmbetul pe chipul copiiilor”, scrie șeful adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc pe Facebook.

În cadrul evenimentului s-a pus accent pe cuvinte de îndrumare pentru copiii cu risc de abandon școlar, vociferarea recomandărilor adresate părinților pentru a asigura un viitor sigur copiilor și organizarea jocurilor distractive. Totodată oamenii legii le-au făcut cunoștință copiilor cu activitatea poliției din raion.

“Un prilej de bucurie sinceră a fost repartizarea ghiozdanelor, rechizitelor școlare, hăinuțelor și încălțămintei celor 1900 de copii pentru a merge pregătiți într-un nou an școlar, moment emoționant și pentru părinți. Emoțiile trăite de noi ieri, generate de zîmbetul și mulțumirea acestor minunați copilași, nu pot fi descrise pe deplin în texte, poze, sau expus în cuvinte, trebuie doar să le simți cu sufletul și să le trăiești cu adevarat”, declară Cavcaliuc.

Conducerea Inspectoratului General al Poliției mizează ca această acțiune va reduce maximal numărul de infracțiuni comise de către minori și va reduce la minim rata abandonului școlar, iar pe termen lung va contribui la educarea unei noi generații de cetățeni puternici, care vor contribui la dezvoltarea și prosperarea Republicii Moldova.

educatie moldova 2018, campania poliției naționale, Copil școlarizat - copil protejat, în raionale țării, gheorghe cavcaliuc igp, alexandru pinzari, mai jidan,

ce face politia in moldova, ordinea publica, alexadnru pinzari igp

anul de scoala 2018, elevi moldova, politia cavcaliuc ajuta copii, pdm

Vedeți toate pozele AICI

Total
0
Shares
Total
0
Share