Alte știri

FOTO // Cum evoluează lucrările de amenajare a albiei râului Bâc

Pinterest LinkedIn Tumblr

Lucrările în cadrul proiectului de amenajare a albiei râului Bâc, care prevăd fortificarea malurilor prin betonare, au evoluat, timp de o lună fiind realizat un volum de peste 100 de metri liniari pe ambele maluri, de la podul din str. Petru Rareș până la râulețul Bolbocica.

În paralel cu betonarea, are loc și restaurarea dalelor instalate anterior, care au fost deteriorate în urma inundațiilor. De asemenea, sunt amenajate joncțiunile, care vor asigura rigiditatea construcției în contextul variațiilor de temperaturi/sezon.

Beneficiarul lucrărilor este Î.M. „Direcția construcții capitale”, iar antreprenorul a fost desemnat în bază de concurs.

Potrivit soluției tehnologice privind proiectul de amenajare a albiei râului Bâc, costul lucrărilor de betonare este de cca 18 milioane de lei, astfel că pentru finalizarea proiectului, municipalitatea urmează să identifice sursele financiare necesare.

Intervenția în albia râului Bâc, pe tronsonul str. Petru Rareș – podul Mihai Viteazul are drept scop reducerea riscului de acumulare a nămolului, asigurarea unui tranzit mai bun al apelor pluviale și prevenirea inundațiilor.

Pe parcursul anului trecut au fost desfășurate lucrări de curățare a albiei de nămol și taluzurile de la podul Mihai Viteazul până la deversarea râulețului Țiganca în Bâc, pe o lungime de 2 km 150m. Lucrările au costat cca 3,5 milioane de lei.

loading...

Comments are closed.