Social

FOTO // Curtea de Apel examinează recursul privind arestarea directorului companiei „Glorinal”. În fața instanței se protestează.

Pinterest LinkedIn Tumblr

Curtea de Apel Chișinău examinează astăzi recursul avocaților în privința sentinței aplicate directorului general al companiei „Glorinal”. Contactată de tv8.md, avocata Ala Raevschi susține că apărarea a contestat la Curte încheierea primei instanțe privind aplicarea arestului preventiv. Totodată, în fața Curții de Apel mai mulți proprietari de apartamente, construite de compania Glorinal”, au organizat o acțiune de protest prin care cer condamnarea directorului companiei, transmite Telegraph.md, cu referire la TV8.md

Oamenii au venit cu pancarte pe care scrie „Soarta mea e în mâna ta, domnule judecător”, „Escrocii la pușcărie” și „O decizie corectă a ta îmi salvează casa mea”.

Pe data de 7 septembrie, după ce au făcut percheziții acasă la mai multe persoane cu funcții de răspundere în cadrul „Glorinal”, cei de la Direcția Generală Urmărire Penală (DGUP) din cadrul IGP au reținut opt oameni pentru audieri. Ar fi vorba despre Vasile Chirică, fondatorul companiei de construcții, Sergiu Vârlan – și el fondator la „Glorinal” cu o cotă de 5%. De asemenea, contabila-șefă a companiei, alte două contabile, juristul „Glorinal” – Sergiu Găină, Olesea Periman – manager responsabil de lucrul cu clienții, șeful secției de vânzări și o persoană responsabilă din cadrul Departamentului de IT al companiei.

Amintim că figuranții pe acest dosar sunt învinuiți de faptul că ar fi prejudiciat un număr de 70 de persoane cu circa 50 milioane lei, investite de păgubiți în noile apartamente, în municipiul Chișinău. Mijloacele bănești investite, însă, au fost folosite contrar destinației și au fost inclusiv însușite de către factorii de decizie, dar și de către alți angajați ai agentului economic. Drept rezultat, compania de construcții a intrat în incapacitatea de a-și executa obligațiunile față de investitori.

Guvernul și-a îndeplinit promisiunea de a crea Biroul pentru relații cu veteranii

loading...

Comments are closed.