Alte știri

FOTO // De ce Italia își face sute de pavilioane de vaccinare cu o grafică florală pe ele

Pinterest LinkedIn Tumblr

În Italia există un curent antivaccinist care stârnește îngrijorare, mai ales că se apropie vaccinarea anti-COVID. Preocupate de acest aspect, autoritățile vor să pună cât mai bine la punct campania de vaccinare și să pregătească populația, așa că s-au gândit inclusiv la un exercițiu de PR, în ajutorul căruia au chemat un vestit arhitect al țării, transmite Telegraph.md, cu referire la Digi24.ro

Sute de pavilioane de vaccinare din lemn, împodobite cu o grafică florală, vor fi instalate în întreaga Italie începând din ianuarie, când demarează campania de vaccinare anti-COVID, relatează CNN.

Designul pentru aceste pavilioane de vaccinare a fost creat de echipa arhitectulului Stefano Boeri, cel căruia i-a fost încredințată misiunea de a crea un logo și o identitate vizuală pentru campania de vaccinare. Simbolul floral sugerează regenerarea, a explicat arhitectul.

„Vaccinarea va fi un act de responsabilitate civică, de dragoste față de ceilalți și de redescoperire a vieții. Dacă acest virus ne-a închis în spitale și în case, vaccinul ne va aduce înapoi în contact cu viața și cu natura care ne înconjoară”, a explicat Stefano Boeri care este mesajul transmis prin această grafică special concepută.

Stefano Boeri este unul dintre cei mai renumiți arhitecți din Italia, vestit pentru conceptul lui de „pădure verticală” (Il Bosco Verticale) – fațade de clădiri acoperite cu verdeață și copaci. El a lucrat pro bono pentru proiectul campaniei de vaccinare.

Italia a înregistrat peste 65.800 de decese din cauza coronavirsului, fiind țara europeană care a plătit cel mai greu tribut în pandemie.

Un curent antivaccinist care există în Italia – de proporții mici, dar totuși notabile – îi îngrijorează pe oamenii de știință de mai mulți ani. În 2018, guvernul a suspendat vaccinările obligatorii pentru școlarii italieni.

Cât costă să o admiri de unul singur pe Mona Lisa

loading...

Comments are closed.