(foto) Delegația Poliției de Frontieră din Moldova participă la o conferință în cadrul Parteneriatului Estic

Delegația Republicii Moldova, condusă de șeful adjunct al Poliției de Frontieră Veaceslav Garștea, a participat în cadrul unei Conferințe privind aprecierea proiectului Parteneriatului Estic „Dezvoltarea capacităților instituționale în domeniul Managementului Integrat al Frontierei (MIF)”.

Obiectivul desfășurării acestui eveniment a constat în oferirea unei platforme interactive pentru beneficiarii proiectului, dar și parteneri, în evaluarea rezultatelor pe proiect, împărtășirea experienței acumulate pe parcursul implementării, inclusiv provocările întâmpinate, precum și oportunitatea lansării de noi priorități pe domeniul MIF.

Astfel, reprezentanții celor șase țări membre PaE au evoluat cu diverse prezentări și date, în care s-au regăsit informații privind acțiunile concrete realizate în scopul gestionării eficiente a frontierei de stat. Conferința a avut loc la 20 noiembrie 2018, în Varșovia, Polonia.

De menționat că proiectul Parteneriatului Estic „Dezvoltarea capacităților instituționale în domeniul MIF” este finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Agenția FRONTEX, în comun cu OIM, ICMPD și Organizația Mondială a Vămilor. Beneficiarii proiectului sunt 12 autorități de frontieră și vamele ale statelor membre ale PaE (Azerbaijan, Armenia, Belarus, Georgia, Republica Moldova și Ucraina). La fel, activitățile lansate și implementate au fost orientate spre devorltarea capacităților instituționale și optimizare a sistemelor de instruire, inclusiv îmbunătățire a managemntului integrat al frontierei.

Total
0
Shares
Total
0
Share