Politic

(foto) Deputatele Aliona Goța și Valentina Rotaru au împărțit mărțișoare copiilor internați la Institutul Mamei și Copilului

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cele 101 mărțișoare, confecționate la atelierul de creație, organizat la Parlament au ajuns la copiii internați în IMSP Institutul Mamei și Copilului din Chișinău.

Deputatele Valentina Rotaru și Aliona Goța, împreună cu conducerea instituției medicale, au vizitat mai multe saloane din cadrul secțiilor Departamentului chirurgical și Clinicii pediatrie pentru a împărți mărțișoare micilor pacienți, mămicilor, dar și personalului medical.

Deputata Valentina Rotaru a oferit fiecărui copil câte un mărțișor însoțit de un mesaj de salut și urări de sănătate: „Este o mare bucurie pentru mine să vă ofer acest minunat simbol al primăverii, al căldurii și al speranței și vreau să vă asigur că acestea au fost confecționate cu drag pentru voi de către deputați.”

Deputata Aliona Goța, în numele tuturor deputaților din Parlament, le-a împărțit copiilor mărțișoare, îmbrățișări și le-a urat însănătoșire cât mai grabnică și o primăvară frumoasă.

La rândul lor, copiii au menționat că așteaptă nerăbdători primăvara, s-au arătat încântați de această surpriză din partea deputaților și au promis că le vor purta la piept cu multă plăcere.

Pentru prima dată, în acest an, legislatorii au confecționat mărțișoare în incinta Parlamentului împreună cu copiii lor, diplomați, meșteri populari și copii de la centrele de creație din diferite raioane ale țării în cadrul Atelierului de creație cu genericul ”Mărțișoare pentru fiecare”.

În decembrie 2017, Comitetul Interguvernamental UNESCO a decis înscrierea pe Lista Reprezentativă a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanității a dosarului multinațional „Practicile culturale asociate zilei de 1 Martie” – dosar comun al Bulgariei, Macedoniei, Republicii Moldova și România.

loading...

Comments are closed.