FOTO // Deputatul Adrian Albu, candidat desemnat la șefia capitalei, condamnă noul val de profanare a monumentelor sovietice: “Maia Sandu și PAS sunt complicii acestor acțiuni barbare”

Profanarea istoriei prin distrugerea monumentelor este o acțiune fie organizată de guvernarea PAS, fie tolerată și încurajată prin lipsa de acțiuni, susține Adrian Albu, deputat socialist, candidatul desemnat al PSRM pentru funcția de primar general al mun. Chișinău.

“În ultimele două săptămâni, au fost profanate mai multe monumente și busturi din perioada sovietică. E vorba de istoria noastră, care nu poate fi ștearsă cu buretele și nu trebuie distrusă cu ciocanul sau murdărită în stilul actualei guvernări. Autoritățile nu au reacționat în niciun caz de profanare. Nu au fost depistați făptașii. Asta ne duce la o singură concluzie – Maia Sandu și PAS sunt complicii acestor acțiuni barbare de profanare a memoriei poporului nostru.

Actuala conducere a țării, care este străină intereselor poporului Republicii Moldova, vrea să sustragă atenția de la gravele probleme din societate, cum ar fi sărăcia, prețurile și tarifele mari, lipsa locurilor de muncă, salariile și pensiile mici în raport cu salariile grase ale miniștrilor PAS. În felul acesta lansează diverse provocări, cum ar fi distrugerea monumentelor din perioada sovietică. Deoarece nu pot construi nimic, ei se ocupă doar cu distrugerea. Cu așa o atitudine față de oamenii din țară, foarte curând actuala conducere va deveni istorie. O istorie urâtă, pe care cetățenii vor dori să o uită cât mai repede. Însă procurorii vor ține minte multe ilegalități comise de aceștia și le vor aminti în instanța de judecată”, a declarat el.

Amintim că duminică, 5 noiembrie 2023, la nivel național vor avea loc alegeri locale generale.

Total
0
Shares
Total
0
Share