(foto) Detaliul neobservat de la întâlnirea lui Dodon cu liderul separatiștilor de la Tiraspol. Nu te-ai fi așteptat la așa ceva

Krasnoselski Vadim, Igor Dodon, Holercani, Moldova

De la o vreme, se pare că președintele Igor Dodon s-a pricopsit cu o cravată nouă și exclusivistă, cu imprimeurile tricolorului (fără stemă), stema de stat a Republicii Moldova, dar și încă un simbol care, deocamdată nu poate fi identificat cu exactitate. Nu există dubii că o asemenea cravată este făcută la comandă și nu ar putea fi cumpărată pe piață, detaliul care ne interesează însă este semnificația celuilalt simbol, imprimat la loc de cinste, alături de tricolor și stemă, în jurul gâtului prezidențial, scrie Realitatea.MD

Președintele Igor Dodon a fost observat cu cravata în cauză la întrevederea de astăzi cu liderul nerecunoscut de la Tiraspol, Vadim Krasnoseliski. Iar pentru că în politică nimic nu este la întâmplare, cu siguranță, prin asortarea sacoului cu o cravată cu simbolurile de stat, șeful statului a vrut, cel mai probabil, să-i transmită un mesaj ascuns „omologului” său transnistrian.

Deocamdată, nu am reușit să identificăm și ce anume. La fel cum, nu suntem în stare să identificăm nici care este și ce importanță are cel de-al doilea simbol, imprimat pe cravata prezidențială.

Cu siguranță însă, deși nouă, cravata pare să fie una dintre îndrăgitele președintelui Dodon. Asta în condițiile în care, pe lângă întrevederea cu Krasnoselski, președintele moldovean a purtat-o la cel puțin două evenimente din cadrul recentei sale vizite în Japonia.

Astfel, Igor Dodon a apărut purtând aceeași cravată atunci când a vizitat Ambasada Republicii Moldova în Japonia, etalându-și-o în pozele cu Vasile Bumacov și angajații misiunii diplomatice moldovenești din „Țara soarelui răsare”.

La fel, aceeași cravată sau una similară a fost purtată de Igor Dodon și atunci când a vizitat, alături de prima doamnă, Galina Dodon, orașul Tomi din prefectura Nagano a Japoniei, unul din orașele gazdă a echipei olimpice naționale pentru Jocurile Olimpice și Paraolimpice din vara anului 2020.

La alte evenimente publice pe parcursul lunilor septembrie și octombrie Igor Dodon nu a apărut cu o cravată similară.

În cadrul aceleași vizite, Igor Dodon a oferit un lot de vinuri de calitate superioară, cu autograful Președintelui „Pentru prietenia poporului Republicii Moldova și orașului Tomi”, care urmează a fi licitate, iar fondurile colectate, direcționate pentru depășirea consecințelor taifunului Hagibis, care a afectat recent Japonia, provocând daune materiale inclusiv orașului Tomi.

Deși comunicatul de presă de pe site-ul Președinției nu precizează care anume sunt vinurile oferite de Igor Dodon, din pozele oferite se poate observa că este vorba de două sticle de „Taraboste”, roada anului 2016, de la Chateau Vartely, două sticle de „Lupi”, roada anului 2015, de la Gitana Winery, dar și o sticlă de „Freedom Blend” de la Purcari.

Cu referire la ultimul, care reprezintă un cupaj din ucraineanul Bastardo, georgianul Saperavi și moldoveneasca Rara Neagră, lansat pentru prima dată în 2011, ca un omagiu la celebrarea independenței celor trei țări post-sovietice, deputatul Dumitru Alaiba a scris pe pagina sa de Facebook că este „cel mai (geo)politic vin” pe care l-a întâlnit vreodată. Potrivit lui, vinul în cauză a căpătat o semnificație tot mai mare după evenimentele din Crimeea și embargourile rusești ce au urmat semnarea Acordurilor de Asociere dintre UE și cele trei țări.

„Dacă există un vin care îi stă în gât lui Vladimir Putin, este Freedom Blend. Freedom Blend este Vinul Libertății. Libertate de la cine, domnul Dodon?”, s-a întrebat deputatul ACUM, precizând că „Freedom Blend e mai mult decât simplu vin. E un manifest”.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share