Politică

Foto: Documentul semnat de PAS și DA care a fost încălcat de Maia Sandu

Pinterest LinkedIn Tumblr

Dacă în politică totul ar fi corect, astăzi lidera PAS Maia Sandu ar trebui să-și deie demisia din funcția de deputat al Republicii Moldova. Cel puțin așa a semnat ea într-un document al blocului ACUM înainte de alegerile din 24 februarie 2019.

Doamna Sandu a jurat că nu va face alianță cu PSRM, PDM, Partidul ȘOR sau Partidul Nostru, însă ieri 5 iunie PAS a luat decizia de a susține candidatul PSRM, Zinaida Grecianîi, la funcția de Președinte a Parlamentului. Or, asta înseamnă o alianță politică dintre PAS și socialiști în Parlament.

Astăzi, 6 iunie, urmează să vedem ce decizie va lua Platforma DA? Partidul lui Năstase va decide dacă, la fel ca Maia Sandu, o vor susține pe socialista Grecianîii la funcția de Speaker, sau nu. De precizat că, în conformitate cu înțelegerea dintre PAS cu DA, candidatul la funcția de șef al Parlamentului era Andrei Năstase, însă Maia Sandu și colegii ei și-au schimbat radical decizia pe ultima sută de metri.

Potrivit negocierilor dintre PAS și PSRM, după ce Zinaida Grecianîi va fi votată în funcția de Președinte a Parlamentului, Maia Sandu va fi votată de socialiști în funcția de Prim-ministru. Altfel spus, țara va fi condusă de binomul PAS-PSRM, exact cum își doresc politicienii de la Moscova.

Documentul în care Maia Sandu a jurat că nu va face alianță cu PSRM este semnat în data de 21 februarie, cu trei zile înainte de alegerile parlamentare. Vedeți mai jos: 

Documentul semnat de PAS și DA care a fost încălcat de Maia Sandu

loading...

Comments are closed.