Alte știri

FOTO // Doi tineri băuți au intrat cu mașina într-un copac, la Cahul. Unul se află în stare gravă

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un tânăr se zbate între viață și moarte, iar altul s-a ales cu răni ușoare, după ce mașina cu care se deplasa a derapat de pe traseu și s-a izbit într-un copac. Accidentul a avut loc în această dimineață, în jurul orei 06:30, în localitatea Vadul lui Isac, din raionul Cahul, iar preliminar s-ar fi stabilti că atât șoferul cât și pasagerul său ar fi fost în stare de ebrietate, transmite Telegraph.md, cu referire la Deschide.md

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Este vorba despre un șofer în vârstă de 22 de ani, care se deplasa cu un automobil de model Volkswagen Pasat, cu plăcuțe de înmatriculare din Marea Britanie, și avea ca pasager un alt tânăr în vârstă de 27 de ani.

În timp ce se deplasau dinspre localitatea Giurgiulești spre orașul Cahul, într-o curbă șoferul a pierdut controlul volanului, iar mașina a derapat de carosabil și s-a izbit violent într-un copac de pe acostament.

În urma impactului, tânărul de 22 de ani a fost preluat de o ambulanță și transportat în stare gravă la Spitalul raional Cahul, unde a fost diagnosticat cu traumă cranio-cerebrală închisă, comoție cerebrală, dar și hemotom intracranial. Celălalt tânăr de 27 de ani, la rândul său a avut nevoie de îngrijiri medicale, dânsul fiind diagnosticat cu o traumă cranio-crebrală.

Totodată, preliminar se presupune că cei doi tineri ar fi fost în stare de ebrietate. Pasagerul din Volkswagen a fost testat alcooscopic cu aparatul Drager, iar rezultatele au arătat că acesta avea 0,60 mg/l de alcool pur în aerul expirat. Șoferul nu a fost posibil de a fi testat cu aparatul Drager, din motiv că acesta se află în stare gravă, însă i-au fost prelevate probe de sânge.

Amintim că la începutul săptămânii curente, șeful IGP, Sergiu Paiu, a declarat „război” șoferilor care urcă băuți la volan, inclusiv vitezomanilor, iar în acest sens pe traseele din țară au fost intesifacte acțiunile de control ale INSP și au fost organizate mai mutle filtre.

Totodată, potrivit datelor INSP, în primele 7 luni ale anului, din cauza stării de ebrietate la volan, au avut loc 93 de accidente rutiere, în urma cărora 10 pesoane au decedat, iar altele 115 au primit traumatisme grave. Circa 9% dintre numărut total de accidente rutiere cu persoane traumatizate din țară sunt cauzate de șoferi în stare de ebrietate.

Citește și: FOTO // Opt bărbați din Ucraina, depistați de BMA muncind ilegal pe teritoriul țării noastre

loading...

Comments are closed.